Τζανετέα: Υπερασπίζεται Τατούλη, αλλά θα ακολουθήσει τη Νέα Δημοκρατία

20/09/2018

Μετά την ανακοίνωση, ίσως και μέχρι το τέλος της εβδομάδας, του "γαλάζιου" υποψήφιου περιφερειάρχη Πελοποννήσου από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη θα κληθούν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Πελοποννήσου να αποφασίσουν αν θα ακολουθήσουν το κόμμα ή τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι στη χθεσινή σύσκεψη στην Πειραιώς -κατά τη διάρκεια της οποίας ο βουλευτής Μάκης Βορίδης ξεκαθάρισε ότι δεν θα στηριχθεί ο κ. Τατούλης- δεν ήταν λίγοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι που υπερασπίστηκαν την περιφερειακή αρχή. Μάλιστα κάποιοι έδειξαν ότι θα συνεχίσουν με τον κ. Τατούλη, άλλοι ζήτησαν πίστωση χρόνου μέχρι το τέλος της θητείας, ενώ ελάχιστοι ήταν εκείνοι που δήλωσαν ότι θα στηρίξουν ανεπιφύλακτα την επιλογή της ηγεσίας του κόμματος. Στην άλλη όχθη, η ηγεσία του κόμματος επέλεξε να κάνει πολιτικό... μασάζ στους δυσαρεστημένους "γαλάζιους" συμβούλους, αφήνοντάς τους να πουν τις απόψεις τους και παράλληλα τους ενημέρωσε επισήμως για τις προθέσεις της, ώστε να μην μπορούν να ισχυριστούν πως αιφνιδιάστηκαν από τις εξελίξεις. Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από τις χθεσινές τοποθετήσεις τους, πολλοί σύμβουλοι αναμένεται να αναθεωρήσουν προσεχώς τη στάση τους, καθώς η συμπόρευσή τους με τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη ενδέχεται να θέσει τέρμα στις πολιτικές τους φιλοδοξίες.   

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, ανεπιφύλακτα στο πλευρό του κ. Τατούλη τάχθηκαν οι σύμβουλοι Αντωνία Μπούζα, Απόστολος Γκούνης (Μεσσηνίας), Αθανάσιος Πισιμίσης, Απόστολος Παπαφωτίου (Κορινθίας), Βασίλης Σιδέρης (Αργολίδας), Ιωάννης Μπουκουβάλας, με επιστολή του καθώς δεν πήγε στη συνάντηση, ενώ και ο Γιάννης Καρράς (Λακωνίας) που δεν πήγε στη συνάντηση, έχει ταχθεί στο πλευρό του περιφερειάρχη.

Το έργο της περιφερειακής αρχής υπερασπίστηκαν αλλά θα ακολουθήσουν τη Νέα Δημοκρατία η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Ντία Τζανετέα, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Πελοπίδας Καλλίρης (με μεγαλύτερη δυσκολία από την κ. Τζανετέα που έχει άλλες πολιτικές βλέψεις) και οι σύμβουλοι Κορινθίας Γιώργος Πετρίτσης και Αρκαδίας Γιάννης Κατσίρης. Ετοιμοι να ακολουθήσουν την επιλογή του κόμματος εμφανίζονται η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Παναγιωτοπούλου και οι σύμβουλοι Ηλίας Κανελλάκης και Γιάννης Τζεφεράκος. Αγνωστη παραμένει η στάση που θα κρατήσουν ο αντιπεριφερειάρχης Αθανάσιος Γκίκας και ο περιφερειακός σύμβουλος  Κωνσταντίνος Λέγκας (Κορινθίας). Υπενθυμίζουμε ότι στη συνάντηση δεν πήγαν, επειδή είναι δεδομένη η στήριξή τους στον υποψήφιο περιφερειάρχη της Νέας Δημοκρατίας, η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη και ο ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος Περικλής Μαντάς. Τον υποψήφιο της Ν.Δ. αναμένεται να  στηρίξει και ο νεοδημοκράτης ανεξάρτητος σύμβουλος Αργολίδας Χρήστος Αντωνόπουλος.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε στο πλαίσιο του ρεπορτάζ, η  αντιπεριφερειάρχης Αντωνία Μπούζα δήλωσε ότι στη συνάντηση της Πειραιώς δεν ανακοινώθηκε η μη στήριξη του Τατούλη και ότι αντίστοιχες συναντήσεις έχουν γίνει και με τους συμβούλους των υπόλοιπων Περιφερειών, προκειμένου το κόμμα να αποφασίσει για τους υποψήφιους που θα στηρίξει στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Η "Ε" προσπάθησε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά και με τον περιφερειακό σύμβουλο Απόστολο Γκούνη, αλλά δεν απάντησε στις κλήσεις και το μήνυμα που στείλαμε. Για αυτό μεταφέρουμε με επιφύλαξη την πληροφορία πως ο κ. Γκούνης κατήγγειλε τον δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα επειδή (σύμφωνα με τον κ. Γκούνη) ο τελευταίος δηλώνει πως θα είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου πριν ανακοινώσει το κόμμα τις αποφάσεις του. Επίσης με επιφύλαξη μεταφέρουμε την πληροφορία που θέλει τον κ. Γκούνη να ζήτησε τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στο Δήμο Καλαμάτας, καθώς είναι ο μόνος που έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να είναι υποψήφιος δήμαρχος.

Στη συνάντηση με τους περιφερειακούς συμβούλους Πελοποννήσου παρέστησαν ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης, ο βουλευτής Μάκης Βορίδης, ο γραμματέας Αυτοδιοίκησης Τάσος Γαϊτάνης και ο σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Θανάσης Νέζης.

Θ.Λ.
Πηγή: eleftheriaonline.gr

Ετικέτες :