Η Κίνηση Προοδευτικών Πολιτών Δήμου Ευρώτα ετοιμάζει τον νέο υποψήφιο Δήμαρχο - Δείτε τα ονόματα

04/01/2019

Μια μεγάλη ομάδα πολιτών του Δήμου Ευρώτα, με σημαντικές ανησυχίες για τον τόπο τους, έχουν σε πρώτο πλάνο την ανάπτυξη του Δήμου με ποικίλους και σύγχρονους τρόπους.

Δεν κάθονται με σταυρωμένα χέρια και με Δημοκρατικό τρόπο συγκροτούν Πολιτικό Φορέα, όπου μέσα από αυτόν θα επιλεγεί ο Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Ευρώτα, ο οποίος θα τους εκφράζει και θα στηρίξουν στις εκλογές του Μαΐου.


Ακολουθεί η ανακοίνωση της Κίνησης Προοδευτικών Πολιτών Δήμου Ευρώτα

«Η Κίνηση Προοδευτικών Πολιτών Δήμου Ευρώτα (ΚΠΠΔ), συγκροτείται για να δώσει λύση στα αδιέξοδα και την κρίση που κορυφώθηκε στο δήμο Ευρώτα το τελευταίο διάστημα.

Είναι κοινή πεποίθηση ότι ο δήμος Ευρώτα δεν λειτουργεί και δεν αφορά το δημότη, καθώς κινείται σε ένα στενό κύκλο που διαχειρίζεται τον προϋπολογισμό και το μηχανισμό του δήμου με προεκλογικά κριτήρια. Η ΚΠΠΔ Ευρώτα δεν επιζητεί αλλαγή φρουράς αλλά αλλαγή νοοτροπίας.

Επιδιώκει να φέρει δηλαδή το δήμο σε στοιχειώδη δημοκρατική λειτουργία με επίκεντρο το δημότη, με συχνά δημοψηφίσματα, αναμετάδοση των δημοτικών συμβουλίων, έκδοση ηλεκτρονικής εφημερίδας, ανοιχτές συνεδριάσεις της εκτελεστικής επιτροπής, λαϊκές συνελεύσεις κ.α.

Η ΚΠΠΔ Ευρώτα απευθύνεται σε δημότες, από όλους τους πολιτικούς χώρους. Σε όλους τους δημότες που αποδέχονται τον δημοκρατικό διάλογο, τις αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, τα ανθρώπινα δικαιώματα, που καταδικάζουν τη βία, τη μισαλλοδοξία ,το φανατισμό και το ρατσισμό.

Η ΚΠΠΔ Ευρώτα δεν θεωρητικολογεί: η διακήρυξη και το πρόγραμμα της θα είναι λόγος διαυγής και ξεκάθαρος με αδιαπραγμάτευτες αρχές: Το δημόσιο χαρακτήρα των λειτουργιών του Δήμου, τη διαχείριση των υδάτινων πόρων και των απορριμμάτων, τη διαφάνεια, τη Διαύγεια και τη μετωπική ρήξη με το πελατειακό κατεστημένο, την ενημέρωση και τον ψηφιακό δήμο, την ισοκατανομή στους οικισμούς του δήμου, την προτεραιότητα στο αγροτικό προϊόν, τη λειτουργία επιτροπών για αθλητισμό , παιδεία, πολιτισμό και ανάπτυξη.

Όλες οι προηγούμενες αρχές και αξίες είναι το πλαίσιο που καθορίζει και τις μελλοντικές συνεργασίες, που ενδεχομένως απαιτηθούν, λόγω του εκλογικού συστήματος της απλής αναλογικής. Η ΚΠΠΔ Ευρώτα παρακολουθεί την υστέρηση στη διεκδίκηση μεγάλων έργων.

Παρά το γεγονός ότι έχουμε τα σημαντικότερα επιχειρήματα, άλλοι δήμοι κατακλύζονται από έργα και χρήμα. Στο εξής η κίνηση θα παρακολουθεί και θα ασκεί τεκμηριωμένη κριτική για την πορεία του Δήμου. Η ΚΠΠΔ Ευρώτα απευθύνεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ζέση στους νέους και στις νέες και τους δίνει προβάδισμα στις επιλογές της.

Τέλος καλούμε όλους τους συνδημότες που συμπλέουν με τις αρχές μας να πυκνώσουν τις γραμμές μας, ώστε σύντομα να επιλέξουμε τη συντονιστική επιτροπή και τον επικεφαλής υποψήφιο Δήμαρχο».

Σκάλα 4 Ιανουαρίου 2019


ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ
Νίκος Αναγνωστόπουλος,
Αγγελική Αντιμησιάρη,
Βασίλης Ιω. Αποστολάκος,
Γιώργος Λ. Βασιλάκος,
Λεωνίδας Βασιλάκος,
Νίκος Γεωργακαράκος,
Μελέτης Δημ. Γιαννάκος,
Σοφοκλής Γκίνης,
Δημήτρης Δρουγκάνης,
Γιάννης Θηβαίος,
Γρηγόρης Θηβαίος,
Νίκος Καπερώνης,
Κωνσταντίνος Ν. Καπερώνης,
Χρήστος Καραμίχας,
Αναστασία Κοκκόλη,
Γιώργος Μιχ. Κυλάκος,
Βασίλης Λερίκος,
Αγγελική Κωστάκου,
Ηλίας Κωστάκος,
Δημήτρης Μανιάτης,
Θανάσης Μαντέλας,
Αντώνης Μάντης,
Γιώργος Μυλωνάκος,
Διαμαντής Μυλωνάκος,
Θόδωρος Μπόλλας,
Δήμος Νταλιάνης,
Παναγιώτα Παπαγιανοπούλου,
Θύμιος Παπαχρήστου,
Παναγιώτης Πολίτης,
Ανδριάνα Πουλικάκου,
Βασίλης Π. Πουλικάκος,
Γιώργος Χρ. Πουλικάκος,
Αγης Ρουμπής,
Ηλίας Τσάκωνας,
Αλέξης Τσαλπατούρος,
Χρήστος Φωτάκος,
Θανάσης Χελιώτης,
Παντελής Χιώτης

Ετικέτες :