Συνέντευξη Τζανετέα: Τι είπε για τα έργα που έγιναν και θα γίνουν στη Λακωνία

08/03/2019

Την Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα φιλοξένησε την Τρίτη 5 Μαρτίου το στούντιο της APELA.gr, σε μια live μετάδοση που προβλήθηκε στο τηλεοπτικό κανάλι Super TV  και συγκεκριμένα στην εκπομπή «Η Πελοπόννησος Σήμερα».

Η κα Τζανετέα μίλησε για την απόφασή της να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα με τον συνδυασμό «Νέα Πελοπόννησος» του Πέτρου Τατούλη στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «όραμά μας είναι να ολοκληρώσουμε το έργο μας και να παραδώσουμε στους πολίτες έργα ολοκληρωμένα και μεγάλα που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της Λακωνίας». Μάλιστα πρόσθεσε πως «το μεγάλο στοίχημα για εμάς είναι το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Σπάρτης. Μέχρι τη στιγμή που αναλάβαμε δεν είχε γίνει τίποτα, δουλέψαμε συστηματικά, μεθοδικά και αυτή η επιμονή μας, έφερε αποτελέσματα».

Σχετικά με τον τουριστικό σχεδιασμό για την Πελοπόννησο, η κα Τζαενετέα σημείωσε πως «η Περιφέρεια έχει κάνει μία εξαιρετική προσπάθεια και τα αποτελέσματα νομίζω έχουν ήδη φανεί. Η Μυθική Πελοπόννησος έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο».

Στη συνέχεια η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, αναφέρθηκε στον νέο εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «χρειάζεται την επόμενη μέρα να είμαστε όλοι έτοιμοι και εκπαιδευμένοι να γίνουν συνθέσεις».

Όσον αφορά στις σχέσεις που έχει «χτίσει» με τους πολίτες σημείωσε: «Όλα αυτά τα χρόνια, συνομιλώ με τους πολίτες, είμαι κοντά με τους πολίτες, με μια πόρτα γραφείου πάντα ανοικτή. Οι πολίτες και η κοινωνία είναι η δύναμή μας».

Επίσης, η κα Τζανετέα απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων τοποθετήθηκε σχετικά με την παράκαμψη των Βουτιάνων, τον δρόμο της Μακρυνάρας, τις γέφυρες της Σκάλας και της Σπάρτης, τον δρόμο Σπάρτης – Καλαμάτας μέσω Ταϋγέτου καθώς και στο μεγάλο έργο της νέας εισόδου της Σπάρτης.


Δείτε παρακάτω ολόκληρη τη συνέντευξη