Φιλιππάκος: Ο Ανδρεάκος κούρασε - Η Μάνη έχει μείνει πίσω και πρέπει να προχωρήσει

14/03/2019

Τον κ. Τζανέτο Φιλιππάκο, υποψήφιο Δήμαρχο Ανατολικής Μάνης, επικεφαλής της παράταξης «Ενωτική Κίνηση Μάνης», φιλοξένησε την Τρίτη 12 Μαρτίου το στούντιο της apela.gr, σε μια ζωντανή μετάδοση προβλήθηκε στο τηλεοπτικό κανάλι Super TV, στην εκπομπή «Η Πελοπόννησος Σήμερα».

Ο κ. Φιλιππάκος απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, αναφέρθηκε στις προσεχείς εκλογές και σε σημαντικά θέματα του Δήμου Ανατολικής Μάνης και των πολιτών.

Έπειτα από μια σύντομη αναφορά στην πολιτική του πορεία, ο κ. Φιλιππάκος μίλησε για τους λόγους που τον ώθησαν να διεκδικήσει το δημαρχικό αξίωμα του Δήμου Ανατολικής Μάνης και τόνισε μεταξύ άλλων πως «Η Μάνη αυτή τη στιγμή πρέπει να αλλάξει πορεία. Πρέπει να αλλάξει καταρχήν τον τρόπο διοίκησης. Ο Δήμαρχος πρέπει να είναι ένας άνθρωπος με εξωστρέφεια. Η Μάνη έχει μείνει πίσω και πρέπει να προχωρήσει. Πιστεύω ότι δεν έχουν γίνει έργα τα οποία διευκολύνουν την ανάπτυξη και αυτό είναι σε βάρος κυρίως των νέων, οι οποίοι εξαναγκάζονται να φύγουν από τη Μάνη για να βρουν τύχη κάπου αλλού».

Αναφερόμενος στον νυν Δήμαρχο Αν. Μάνης κ. Πέτρο Ανδρεάκο, ο κ. Φιλιππάκος σημείωσε μεταξύ άλλων: «Η τελευταία θητεία έχει δημιουργήσει και αρκετά πράγματα, και όλο αυτό καταγράφεται σε τοπικό επίπεδο. Ίσως και η μακρά πορεία που έχει διανύσει, πιστεύω έχει κουράσει. Βλέπω πλέον ότι ο κόσμος θέλει κάτι διαφορετικό. Ο κόσμος θέλει εκείνο τον άνθρωπο που έχει τη γνώση, τη δύναμη και μπορεί να κάνει πράγματα διαφορετικά απ΄ αυτά που γινόντουσαν μέχρι σήμερα».

Στη συνέχεια ο κ. Φιλιππάκος αναφέρθηκε στον τουριστικό τομέα, ανέλυσε λεπτομερώς τις κινήσεις και τα έργα που πρέπει να γίνουν και υπογράμμισε πως «Υπάρχουν τεράστια περιθώρια. Δεν μπορεί η Μάνη να έχει τουρισμό διάρκειας δύο - τριών μηνών». Μάλιστα, αναφερόμενος στα υδροπλάνα, τόνισε πως είναι διατεθειμένος να αξιοποιήσει αυτή τη δυνατότητα.

«Πρέπει να έχουμε μια ενωτική πολιτική, δεν θα πρέπει να χωρίζουμε τους δημότες. Πρέπει και η αντίθετη άποψη να γίνεται δεκτή και να αξιοποιείται. Πρέπει να καταργηθεί το εγώ και να υπάρχει το εμείς. Ο Δήμαρχος πρέπει να ακούει και τον τελευταίο πολίτη. Κάνω ένα κάλεσμα σε όλους τους συμπατριώτες μου κανείς δεν περισσεύει κοινός είναι ο σκοπός πρέπει να υπάρξει η βούληση και η ενότητα ώστε όλοι μαζί να πάμε πιο πέρα τη Μάνη», ανέφερε ο κ. Φιλιππάκος σχετικά με τρόπο διοίκησης του Δήμου.

Ακολούθως ο κ. Φιλιππάκος τοποθετήθηκε σχετικά με τις ανεμογεννήτριες, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «Το θέμα αυτό ΄΄τραυματίζει τη Μάνη΄΄ . Από όποια πλευρά και αν το δεις αυτό το θέμα, μόνο αρνητικά επιδρά στη Μάνη. Αυτό που γίνεται με τις ανεμογεννήτριες πιστεύω ότι είναι σε λάθος κατεύθυνση. Εάν οι συμπατριώτες μου με επιλέξουν και είμαι ο Δήμαρχός τους σίγουρα αυτά θα επανεξεταστούν».

«Είμαι αποφασισμένος να συγκρουστώ με οποιαδήποτε συμφέροντα προκειμένου να υπηρετήσω τον τόπο μου και να το κάνω αυτό με εντιμότητα, ήθος και αξιοπρέπεια», τόνισε ο κ. Φιλιππάκος, ενώ ερωτηθείς για το αν στο πρόγραμμά του υπάρχουν κίνητρα για να ξαναέρθει ο κόσμος στη Μάνη ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι από τους πρώτους στόχους, όχι μόνο πρέπει να κρατήσουμε τους νέους στον τόπο μας, πρέπει να κάνουμε όλα εκείνα που επιβάλλονται ώστε να επιστρέψουν, να δραστηριοποιηθούν και να κάνουν πράγματα στον τόπο τους».

Δείτε παρακάτω ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Φιλιππάκου