«Φωτιά» από τον Άδωνι - Θέλουμε έναν νεοδημοκράτη υποψήφιο Δήμαρχο στη Σπάρτη, ποιος θα μείνει ποιος θα φύγει;

15/03/2019

«Φωτιά» στο Δήμο Σπάρτης βάζει ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, με δήλωσή του σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ της Σπάρτης, το μεσημέρι της Παρασκευής 15 Μαρτίου.

Ο κ. Γεωργιάδης όταν ρωτήθηκε για τη στάση που θα κρατήσει το κόμμα, όσον αφορά στους υποψηφίους Δημάρχους του Δήμου Σπάρτης που προέρχονται από τα σπλάχνα της Ν.Δ., απάντησε ότι «Η επιθυμία μας είναι να έχουμε μία υποψηφιότητα από την παράταξη. Μία ενωμένη υποψηφιότητα με σκοπό να κερδίσουμε το Δήμο της Σπάρτης» τονίζοντας στη συνέχεια και για δεύτερη φορά ότι «Η επιθυμία και η βούληση της Νέας Δημοκρατίας, είναι να καταλήξουμε σε μία υποψηφιότητα».

Αυτή η δήλωση από τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. σαφώς φωτογραφίζει τους δύο υποψηφίους Δημάρχους Σπάρτης, δηλαδή τον Σταύρο Αργειτάκο και τον Γρηγόρη Αποστολάκο, που ως υποψήφιοι δεν θέλουν να έχουν το χρίσμα κανενός κόμματος και κατεβαίνουν στις εκλογές ως ανεξάρτητοι, αλλά είναι κοινό μυστικό ότι και οι δύο προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία και την ημέρα των εκλογών αν ένας από τους δύο βγει νικητής, ο Δήμος Σπάρτης στους εκλογικούς χάρτες θα βαφτεί, μπλε.

Αν δεν ισχύουν αυτά που λέμε, τότε ο κ. Γεωργιάδης γιατί είπε «Μία ενωμένη υποψηφιότητα με σκοπό να κερδίσουμε το Δήμο της Σπάρτης»; Είναι σαν να μας λέει ότι ναι μεν δεν θα δοθεί(?) το χρίσμα, αλλά αυτός που θα κερδίσει αν είναι νεοδημοκράτης, το κέρδος θα το καρπωθεί και το κόμμα! Άρα θα δοθεί το χρίσμα, και αν ναι σε ποιόν;

Η ουσία όμως της δήλωσης βρίσκεται κατά τη γνώμη μας, στην δεύτερη επαναλαμβανόμενη φράση του κ. Γεωργιάδη που λέει «Η επιθυμία και η βούληση της Νέας Δημοκρατίας είναι να καταλήξουμε σε μία υποψηφιότητα». Αυτή η δήλωση έγινε σήμερα και εμείς καταλαβαίνουμε από τη φράση «να καταλήξουμε» ότι το θέμα συζητείται τώρα!!!

Τι συζητείται δηλαδή; Είναι οφθαλμοφανές ότι συζητείται το πώς θα «πειστεί» ένας εκ των δύο υποψηφίων, δηλαδή ο κ. Αργειτάκος ή ο κ. Αποστολάκος να μην κατεβεί στις εκλογές. Γιατί το να κατεβεί ο ένας, με τον άλλον ως υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο, εμείς το θεωρούμε απίθανο! Οπότε ένας εκ των δύο (θεωρητικά) θα πρέπει να αποχωρήσει οριστικά.

Το ουσιαστικό θέμα που συζητείται κατά τη γνώμη μου, δεν είναι η καθεαυτού αποχώρηση (εάν αυτό συμβεί), αλλά ο λόγος της αποχώρησης! Δηλαδή ποια θα είναι η δικαιολογία που ο αποχωρών υποψήφιος Δήμαρχος θα επικαλεστεί, για το ότι δεν θα είναι τελικά υποψήφιος!

Αυτός ο λόγος νομίζουμε ότι θα περιστραφεί γύρω από το γενικό κέρδος του κόμματος (να συγκινηθούμε και λίγο). Δηλαδή δύο υποψήφιοι από τον ίδιο πολιτικό χώρο, μαθηματικά θα διχάσουν τον Σπαρτιατικό λαό με (πιθανό) αποτέλεσμα ο Δήμος να ξαναβαφτεί πάλι κόκκινος ή πρασινοκόκκινος την ημέρα των εκλογών, κάτι που για τη Νέα Δημοκρατία θα είναι ένα δυνατό χτύπημα για τις βουλευτικές εκλογές που θα ακολουθήσουν και μάλιστα σε ένα νομό που κατά τα άλλα βασιλεύει η Ν.Δ.. Την ώρα μάλιστα που η πρώτη δημοσιευμένη δημοσκόπηση δείχνει τον Βαγγέλη Βαλιώτη με περίπου 21% να προηγείται.

Άσχετο αλλά, νυν Δήμαρχος με 21% από 59% που έλαβε το 2014 ακούγεται κάπως! Δεν νομίζω ότι ευνοεί τον νυν Δήμαρχο αυτό το νούμερο (το 21%)... Ένας στους 5 πολίτες σήμερα θα τον ψήφιζε την ώρα που ακόμα είναι Δήμαρχος; Παιδιά κάτι δεν πάει καλά εδώ...

Τέλος πάντων στο θέμα μας τώρα. Και ποιος είναι αυτός που θα αποχωρήσει, αν θα αποχωρήσει; Πού θέλεις να ξέρω κυρία μου, μάντης είμαι; Όμως κάθομαι και σκέφτομαι (άσε που το ακούω από πολλούς κιόλας): Ο Αργειτάκος προχθές είχε μια μεγαλειώδη προεκλογική συγκέντρωση και παρουσίασε το πρόγραμμά του για τον αθλητισμό. Τζάμπα έκανε τόσο κόπο;

Και με ρωτάς τώρα κυρία μου, καλά δεν το σκεφτόντουσαν οι δύο τους νωρίτερα το κόμμα; Μην ρωτάς όμως εμένα γιατί αυτή την ερώτηση την έχω κάνει πάλι πριν 3-4 μήνες και απάντηση δεν έχω πάρει ακόμα!

Οπότε τώρα αγαπητέ κύριε Άδωνι, να δω μετά από αυτή τη δήλωσή σου τι θα συμβεί; Τι προτιμάτε περισσότερο στη Νέα Δημοκρατία; Το κόμμα, τον Αργειτάκο ή τον Αποστολάκο; Ένα είναι σίγουρο, ότι την άλλη εβδομάδα, θα μάθουμε... Υπομονή λοιπόν.

Γ.Κ.


Ακούστε παρακάτω τη δήλωσή του Άδωνι Γεωργιάδη: