Επιβεβαιώθηκε το άρθρο του eklogeslakonias.gr - Δείτε τι λέει ο Αποστολάκος για την υποψηφιότητά του στον Δήμο Σπάρτης

19/03/2019

Από την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε προαναγγείλει ότι η δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη θα φέρει αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό στον Δήμο Σπάρτης, με πιθανή την αποχώρηση ενός εκ των δύο νεοδημοκρατών υποψηφίων, δηλαδή ή του Σταύρου Αργειτάκου ή του Γρηγόρη Αποστολάκου.

Δείτε ΕΔΩ πως είχαμε αναλύσει το εν λόγω θέμα και τι είχαμε αναφέρει για τις πιθανότητες να αποχωρήσει ο κ. Αποστολάκος.

Σήμερα, ο κ. Αποστολάκος έστειλε επίσημη επιστολή στα ΜΜΕ εξηγώντας τους λόγους που τον έκαναν να αποχωρήσει από την κούρσα των δημοτικών εκλογών.

Ακολουθεί η επιστολή του κ. Αποστολάκου:

Δύο μήνες μετά την από 28 Δεκεμβρίου 2018 δήλωση υποψηφιότητός μου για το αξίωμα του Δημάρχου Σπάρτης, απόρροια έντονης κοινωνικής παρότρυνσης, και πριν την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, και την ανακοίνωση του συνδυασμού, όλα όσα ανέφερα σε αυτήν, επί της ουσίας, ισχύουν στο ακέραιο.

Η επιτυχία της προσπάθειας αυτής είχε ως απαραίτητη προϋπόθεση την σύνθεση απόψεων και την σύγκλιση δράσεων, ώστε μέσα από ενιαία εκπροσώπηση, που είχε ορθά καταγραφεί ως ζητούμενο, στο μέτρο του δυνατού να προκύψει νέα διοίκηση του Δήμου ευρύτερης πλειοψηφίας, για να εφαρμοστεί ένα αυτονόητο και αποτελεσματικό πρόγραμμα δράσης για την αναγέννηση της Σπάρτης.

Προσπάθησα μέχρι σήμερα, με όλες μου τις δυνάμεις, με διαλλακτικότητα, έντιμες προτάσεις, ειλικρίνεια, και καλοπιστία, χωρίς προσωπικούς ηγεμονισμούς, με σεβασμό στις διαφορετικές απόψεις να συστρατευτούμε σε ένα ενωτικό Σπαρτιατικό κοινωνικό κίνημα, έτσι όπως απαιτεί το συμφέρον της πόλης. Το εγχείρημα απαιτούσε πολλαπλές υπερβάσεις, αποκλεισμό σκοπιμοτήτων οποιασδήποτε μορφής και ισχυρή συνοχή.

Ο εγκληματικός εκλογικός νόμος της απλής αναλογικής που οδηγεί σε βέβαιη διάλυση τις διοικήσεις των Δήμων, μόνο έτσι είναι δυνατόν να αντιμετωπισθεί.

Επειδή πιστεύω ότι Η ΣΠΑΡΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΩΝΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΔΙΧΑΖΕΙ, έλαβα την προσωπική απόφαση, ευθύνης και χρέους, να μην λάβω μέρος στον προεκλογικό αγώνα για το αξίωμα του Δημάρχου Σπάρτης και να επιστρέψω στην εργασία μου, έτσι όπως μου επιβάλλουν οι αρχές μου, η δημόσια διαδρομή μου και η προσωπική μου αξιοπρέπεια. Ευχαριστώ πολύ όσους στήριξαν μέχρι σήμερα την προσπάθεια αυτή.

Ακράδαντα πιστεύω στο ιστορικό χρέος όλων μας απέναντι στη Σπάρτη, η σωτηρία της οποίας είναι υπέρτατη υποχρέωση.

Σπάρτη, 19 Μαρτίου 2019


Γρηγόρης Αποστολάκος