Η ανακοίνωση του Πέτρου Δούκα για το Δήμο Σπάρτης και τα συγχαρητήρια της Κανελλοπούλου

22/03/2019

Όπως σας είχαμε πει και το πρωί της Παρασκευής, σύντομα θα ερχόντουσαν τα νέα για την νέα υποψηφιότητα για τον Δήμο Σπάρτης του πρ. υφυπουργού Πέτρου Δούκα. Αργά το βράδυ της Παρασκευής λοιπόν, ο κ. Δούκας έστειλε δήλωση στα ΜΜΕ όπου αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητοί Συμπολίτες, φίλες και φίλοι,
Σπαρτιάτισσες και Σπαρτιάτες,

Συγκινήθηκα ιδιαίτερα από το μέγεθος και το εύρος της παραίνεσής σας να διεκδικήσω τη Δημαρχία της αγαπημένης μας πόλης, και να προχωρήσουμε όλοι μαζί στη μεγάλη αναμόρφωση που θα της δώσει τη θέση που ιστορικά της αξίζει στο παγκόσμιο στερέωμα!

Πραγματικά το κάλεσμά σας με συνεπήρε!

Με εξέπληξε το πόσο γρήγορα σπουδαία στελέχη της δημοτικής αυτοδιοίκησης (νυν και πρώην) όλων των βαθμίδων, εργαζόμενοι στο Δήμο, επιχειρηματίες, καταστηματάρχες, επαγγελματίες, βιοτέχνες, απλοί εργαζόμενοι, στελέχη επιχειρήσεων, φοιτητές, αλλά και σωματεία και οργανώσεις, συντάχθηκαν με αυτή τη δική σας πρωτοβουλία δημοτών!

Σας ευχαριστώ όλους για τη μεγάλη τιμή που μου κάνετε!

Είναι τόσα που μπορούν να γίνουν για τη πόλη, για όλη την γύρο περιοχή, τις γύρο κωμοπόλεις και τα χωριά • καθαριότητα, ασφάλεια, σταθμοί για τα παιδιά, απλούστευση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, ταχύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών, αυτοματοποίηση και ηλεκτρονική διακυβέρνηση για όσους μπορούν να την αξιοποιήσουν, μέριμνα για τους ασθενέστερους και τους ηλικιωμένους, στήριξη των μονογονεϊκών οικογενειών, ανάπτυξη του εθελοντισμού (τεράστια αναξιοποίητη δύναμη), βελτίωση των σχολείων μας και της εκπαίδευσης, άθληση της νεολαίας, συνεργασία με σπουδαίους εκπαιδευτικούς φορείς, δρόμοι, μεταφορές, αποχέτευση, ανάπλαση των χώρων, προσέλκυση επενδυτών και επενδύσεων φιλικών προς το περιβάλλον για να έχουν δουλειά τα παιδιά μας. Πρέπει να  κάνουμε τη πόλη μας πιό όμορφη, πιό καλαίσθητη, να ομορφήνουμε τις όχθες του Ευρώτα, και τόσα άλλα!

Αλλά είναι και χρέος όλων μας να αναδείξουμε το μεγαλείο και τη μοναδικότητα της πόλης μας• την ιστορία,  τον πολιτισμό και την ακτινοβολία της που ούτε εμείς οι ίδιοι έχουμε εκτιμήσει επαρκώς!
Πρέπει η Σπάρτη και ο Μυστράς να γίνουν όχι μόνο παγκόσμια κέντρα Ιστορικών ερευνών, αλλά και των Πολιτικών Επιστημών, δεδομένου ότι το Σύνταγμα του Λυκούργου θαύμασαν και ύμνησαν όχι μόνο οι σπουδαιότεροι αρχαίοι φιλόσοφοι, αλλά το αντέγραψαν οι Ρωμαίοι και οι πατέρες του Αμερικανικού έθνους!

Πρέπει να προσελκύσουμε στη Σπάρτη τις πιό κορυφαίες προσωπικότητες στα θέματα αυτά.

Ναι λοιπόν, θα δώσω και εγώ το παρόν δίπλα σας!

Μόλις επιστρέψω από το εξωτερικό, θα βρεθώ κοντά σας για να σας ακούσω, για να φέρουμε κοντά μας, χωρίς καμία δέσμευση ή προκατάληψη, όσους εσείς θεωρείτε γνωστικούς, ορεξάτους και καταξιωμένους.
Για να συστρατεύσουμε όσες δυνάμεις θα ήθελαν να δώσουν τη μάχη μαζί μας και να αναπτύξουμε όλοι μαζί το πρόγραμμά μας!

Γιατί αξίζουμε μια Σπάρτη με παγκόσμια ακτινοβολία, μια Σπάρτη πιό όμορφη, πιό ευχάριστη, πιό φιλική, πιό ασφαλή, πιο ανταποδοτική για εμάς και τα παιδιά μας.

Χρόνια Πολλά σε όλους!
-Πέτρος Γ. Δούκας»


Συγχαρητήρια Κανελλοπούλου σε Πέτρο Δούκα

Την κάθοδο του Πέτρου Δούκα στο Δήμο Σπάρτης ως υποψήφιος Δήμαρχος, καλωσόρισε και η Τασία Κανελλοπούλου με δήλωσή της στα ΜΜΕ. Να τονίσουμε ότι η κα. Κανελλοπούλου για όλες τις υποψηφιότητες που έγιναν στο Δήμο Σπάρτης, του Πέτρου Δούκα είναι η μόνη που δημόσια εκφράζει τα συγχαρητήρια της, και σε εμάς αυτό δείχνει την (ίσως) πρόθεση της να συνεργαστεί με τον κ. Δούκα…

Ακολουθεί η δήλωση της κας, Κανελλοπούλου:

«Συγχαρητήρια, Πέτρο,  για την πατριωτική σου απόφαση! Σου εύχομαι καλή επιτυχία! Η Σπάρτη έχει πραγματικά ανάγκη τα παιδιά της  και ιδιαίτερα εκείνα που μπορούν να της ανοίξουν ορίζοντες για ένα δυναμικό, δημιουργικό αύριο, αντάξιο της ιστορίας και του μεγέθους της.

Είμαι σίγουρη ότι η παρουσία σου θα βοηθήσει τον Δήμο μας να βγει από την μιζέρια, το τέλμα και την υπανάπτυξη που τον κρατούν όμηρο τα τελευταία χρόνια και θα δώσει την αισιοδοξία που έχει ανάγκη  η πόλη και τα χωριά μας.

Σου εύχομαι δύναμη για τον αγώνα που αναλαμβάνεις!

Τασία Κανελλοπούλου»