«Δύναμη Ελπίδας για την Ανατολική Μάνη»

29/03/2019

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ανεξάρτητη Κίνηση Δημοτών «ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ για την Ανατολική Μάνη» που υπογράφεται από τον κ. Νικόλαο Τραγάκη, Δάσκαλο - Διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γυθείου.

Όπως τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση «Στόχος μας είναι πριν τις εκλογές, σεβόμενοι την επιθυμία της πλειοψηφίας των συνδημοτών μας για σύμπνοια και συνεργασία, να πείσουμε με τα επιχειρήματά μας και τις θέσεις μας όλους αυτούς που συμφωνούν πως ήρθε η ώρα να αλλάξουμε σελίδα στην Ανατολική Μάνη να ενωθούμε, παραμερίζοντας προσωπικές φιλοδοξίες και εγωισμούς, για τη δημιουργία ενός συνδυασμού ευρύτερης αποδοχής και να αφυπνίσουμε τις μέχρι τώρα αδρανείς δυνάμεις, πρόσωπα και συλλογικότητες, για την ενεργή συμμετοχή τους».

Ειδικότερα, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες,

Μανιάτες και Μανιάτισσες,

με αίσθημα αγάπης και υπερηφάνειας για τον τόπο μας, την ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΝΗ, σας ενημερώνουμε πως με πρωτοβουλία μας που ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο περίπου δημιουργήθηκε η Ανεξάρτητη Κίνηση Δημοτών με την ονομασία «ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ για την Ανατολική Μάνη».

Η εν λόγω Κίνηση Δημοτών αναδύθηκε, σαν Κίνηση, από τις ανάγκες και τα καθημερινά προβλήματα της τοπικής μας κοινωνίας που όλοι γνωρίζουμε και βιώνουμε και από την κοινή πεποίθηση των μελών της πως ο τόπος μας πρέπει να αλλάξει σελίδα. Από την κοινή πεποίθηση πως είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει αναδόμηση του Δήμου μας προς την κατεύθυνση της ανοιχτής  δημοκρατικής διοίκησης και της καθιέρωσης συμμετοχικών διαδικασιών. Προς την κατεύθυνση της εξάλειψης των πελατειακών σχέσεων και του παραγοντισμού για να επιτευχθεί η επιθυμητή από όλους βελτίωση της ποιότητας ζωής και η ανάπτυξη.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ για την Ανατολική Μάνη είναι μια Κίνηση Δημοτών ανεξάρτητη, αυτόνομη, ακηδεμόνευτη και μακριά από χαρακτηρισμούς και κομματικές ταμπέλες.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ για την Ανατολική Μάνη αποτελεί μια νέα δυναμική ομάδα αυτοδημιούργητων, εργατικών και έντιμων ανθρώπων, που δε βρέθηκαν ή δε θα βρεθούν στην πολιτική από συμφέρον, που δε θέλουν να πάρουν αλλά να δώσουν και αυτό το αποδεικνύουν καθημερινά με τον βίο τους.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ για την Ανατολική Μάνη στελεχώνεται από πρόσωπα ανεξάρτητα και άφθαρτα από τη καθημερινότητα της πολιτικής έτσι ώστε να μπορέσουν να κινηθούν σε μια κυρίως ηθική, τίμια και ανοιχτή για όλους διοίκηση, χωρίς καμία εξάρτηση, είτε κομματική, είτε τοπικής φύσεως αλλά κυρίως ούτε οικονομικής φύσεως.

Βασικές Αρχές των μελών της Κίνησής μας είναι η Νομιμότητα, η Δικαιοσύνη, οι  Ίσες ευκαιρίες για όλους και ο σεβασμός της θέλησης των δημοτών.

Κίνητρο για τη συμμετοχή μας στις επόμενες εκλογές είναι η αγάπη μας για τον τόπο μας και η πίστη μας πως αυτό το κομμάτι γης που κατοικούμε, που μεγαλώνουμε τα παιδιά μας και που έχουμε επενδύσει τον κόπο μας και τον ιδρώτα μας αξίζει καλύτερης τύχης. Αξίζει να πορευτεί στο αύριο εύρωστος, ξεχωριστός, φιλικός προς τους πολίτες και τους επισκέπτες του.

Δέσμευσή μας είναι το ότι μετά τις εκλογές όλα τα μέλη της Κίνησής μας θα εργαστούν με συνέπεια λόγων και πράξεων, με ζήλο, ευαισθησία, υπευθυνότητα και αφοσίωση για να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα στον Δήμο μας και να προχωρήσουμε με ομόνοια, συνεργασία, οργανωμένο σχέδιο, σωστή στρατηγική και υψηλές προσδοκίες σε μια νέα και πετυχημένη εποχή.

Όραμά μας είναι να δημιουργήσουμε  όλοι μαζί έναν τόπο που θα αποτελεί επιλογή για τον κάτοικο. Επιλογή να ζήσει εδώ. Όπου κι αν ταξιδέψει, όπου κι αν σπουδάσει , να έχει επιλογή: Να μείνει, να γυρίσει στον τόπο μας. Στην Ανατολική Μάνη.

Στόχος μας είναι πριν τις εκλογές, σεβόμενοι την επιθυμία της πλειοψηφίας των συνδημοτών μας για σύμπνοια και συνεργασία, να πείσουμε με τα επιχειρήματά μας και τις θέσεις μας όλους αυτούς που συμφωνούν πως ήρθε η ώρα να αλλάξουμε σελίδα στην Ανατολική Μάνη να ενωθούμε, παραμερίζοντας προσωπικές φιλοδοξίες και εγωισμούς, για τη δημιουργία ενός συνδυασμού ευρύτερης αποδοχής και να αφυπνίσουμε τις μέχρι τώρα αδρανείς δυνάμεις, πρόσωπα και συλλογικότητες, για την ενεργή συμμετοχή τους.

Σύνθημά μας, η συμμετοχή στις επόμενες εκλογές αποτελεί ευθύνη απέναντι στην τοπική κοινωνία και κυρίως στη νέα γενιά και στα παιδιά μας.

Ευχή μας, καλή δύναμη και καλό αγώνα με ηρεμία και σεβασμό προς όλους.

Εντός των επομένων ημερών θα ανακοινώσουμε τα μέλη της Κίνησής μας που θα λάβουν ενεργά μέρος στις επόμενες εκλογές και τη μορφή της συμμετοχής μας.

Με εκτίμηση,

Νικόλαος Τραγάκης,
Δάσκαλος - Διευθυντής 2ου Δημοτικού Σχολείου Γυθείου