Προβλέψεις: Ποιός Δήμαρχος (σε όλη τη Λακωνία και Ελαφόνησο) θα πάρει το Δήμο;

31/03/2019

Πάρα πολλοί με ρωτάνε εδώ και μήνες, «ποιον βλέπεις να βγαίνει Δήμαρχος στο Δήμο Σπάρτης, στη Μάνη κλπ»; Η απάντησή μου από τότε μέχρι και σήμερα, είναι ότι εκτός του ότι δεν έχω μαντικές ικανότητες, θα έχω μια ολοκληρωμένη άποψη περίπου 1 μήνα πριν τις εκλογές που θα γίνουν στις 26 Μαΐου 2019. Τώρα ίσως διακρίνω μόνο κάποιες τάσεις.

Η δεύτερη ερώτηση που μου κάνουν είναι, «μα είσαι δημοσιογράφος εσύ και δεν ξέρεις ποιος Δήμαρχος θα βγει»; Συγγνώμη κιόλας, μισό λεπτό να πάω σε μια καφετζού να μου διαβάσει το φλιτζάνι και να σας πω!!! Μα αγαπητοί μου, ποιός ξέρει μέχρι να γίνει η κατάθεση των ψηφοδελτίων στο πρωτοδικείο, δηλαδή μέχρι 20 μέρες πριν τις εκλογές, ποιοι συνδυασμοί θα φτάσουν;

Ποιος ξέρει στον δεύτερο γύρo των εκλογών ποιος θα στηρίξει ποιον και με τι ανταλλάγματα; Επίσης στον πρώτο γύρο την τιμητική τους έχουν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι. Εφόσον ξέρουμε τους υποψηφίους συμβούλους κάθε συνδυασμού, τότε θα μπορούσαμε να έχουμε και μιαν άποψη. Τώρα που γίνονται οι μεταγραφές, προς το παρόν αυτή η πληροφορία, είναι επτασφράγιστο μυστικό...

Οπότε αγαπητοί μου μέχρι να ανακοινωθούν τα ονόματα από τους συνδυασμούς -που τελικά θα απομείνουν- κανείς δεν μπορεί να μαντέψει τι θα γίνει στις εκλογές, εκτός και αν κάποιος ξέρει να λέει τον καφέ!!!

Τώρα όσο αφορά τους Δήμους της Λακωνίας, όλους τους υποψηφίους Δημάρχους που έχουν δηλώσει επίσημα μέχρι τώρα την πρόθεσή τους να είναι υποψήφιοι, θα τους δείτε εδώΚαι επειδή μόλις στράγγιξε ο καφές, να σας πω τι μου είπαν στο φλιτζάνι:

Δήμος Ελαφονήσου
Στο φλιτζάνι γράφει ένα «Λ+-». Αν μιλάγαμε για ρεύμα θα καταλάβαινα ότι σημαίνει θετικό και αρνητικό. Τώρα στην πολιτική, τι να σημαίνει άραγε το «+-»; Μιας και μιλάμε για Ελαφόνησο το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό είναι το όνομα Λιάρος είτε σε θηλυκό είτε σε... αρσενικό!!! Τι; Σε αρσενικό; Λες;


Δήμος Μονεμβασιάς
Καλά εδώ το φλιτζάνι θα το διάβαζε και ένα μικρό παιδί. Δείχνει μια ευθεία γραμμή και στη μέση μια εκτίναξη σαν καρδιογράφημα στο περίπου 60% του φλιτζανιού, όπου εκεί πάνω γράφει ένα μεγάλο «Η». Τώρα αν αυτό είναι άθλος ή απλά ένα joking, θα φανεί!!!
 

Δήμος Ευρώτα
Εδώ το φλιτζάνι έχει μια «ζωγραφιστή» ιστορία. Δείχνει λοιπόν ένα λιβάδι με έναν γεωπόνο στη μέση να φωνάζει φωτιααααά, έναν πυροσβέστη να τρέχει να σβήσει τη φωτιά και έναν αστυνομικό να ψάχνει από ψηλά τον υπαίτιο της φωτιάς. Περίεργα πράγματα... Αν και το σύννεφο από τον καπνό δεν αφήνει να δούμε καθαρά, διακρίνω τον αστυνομικό με ένα πλατύ χαμόγελο. Τι σημαίνει αυτό, η αποστολή εξετελέσθη;


Δήμος Ανατολικής Μάνης
Στις προηγούμενες εκλογές εδώ θα αρκούσε μια δαχτυλήθρα καφέ για να μάθουμε το μέλλον. Τώρα δεν φτάνει ούτε ένα ολόκληρο καζάνι!!!

Τέλος πάντων θα κάνουμε μια προσπάθεια. Λοιπόν φαίνεται το νούμερο 5 να τελειώνει σε ΑΚΟΣ. Σιγά το νέο! Βλέπω όμως έναν γέρο εγωιστή και τυφλωμένο από την εξουσία βασιλιά, που πέφτει από έναν... ανεμόμυλος είναι αυτό; Ανεμογεννήτρια; Δεν φαίνεται καλά! Μετά την πτώση του βασιλιά, το στέμμα το διεκδικούν δύο καβαλάρηδες επάνω σε δυό άλογα έτοιμοι για Μανιάτικη μονομαχία. Το ένα τΆ άλογο έγραφε «Κ» και το άλλο «Τ». Ούτε σε western τέτοιο σκηνικό!!!


Δήμος Σπάρτης
Α! Εδώ το φλιτζάνι μας τα έχει παίξει τελείως. Από μακριά μοιάζει με το call of duty PC Games. Πολεμικό παιχνίδι υψηλού επιπέδου με στρατηγική για γερούς παίκτες.

Εδώ μιλάμε για πόλεμο με S-400 και πάνω. Το φλιτζάνι μας εδώ δείχνει έναν μεγάλο στρατόπεδο με διακριτικά «ΑΑ», έναν άλλο μεγάλο στρατόπεδο με διακριτικά «ΔΚ» και έναν μικρότερο με διακριτικά «ΚΚΕ».

Κάπου στο βάθος μας μπερδεύει ένα στρατόπεδο με διακριτικά «Β» που μια πάει να κολλήσει στο «ΔΚ» και μια στο «ΑΑ» ενώ προέρχεται από το «ΚΚΕ»! Δεν ξέρω, ίσως φταίει η κόλλα «ΑΛΕΞΗΣ» που δεν κολλάει πουθενά. Τι να πω μπερδεμένα πράγματα και ακόμα δεν έχουν πιάσει και οι ζέστες δηλαδή!!!

Λέω στην καφετζού να μου πει ποιος θα νικήσει, και μου απαντά «απα πα πα. Δε σου λέω, κάνει τζιζ!!! Καλύτερα να μην ξέρεις να σου έρθει πιο ελαφρύ το... σοκ!!!» 

Εδώ τελείωσαν οι προβλέψεις και ανανεώνουμε το ραντεβού μας στον επόμενο καφέ, ή μπορεί να σας πούμε και τα ζώδια αν προτιμάτε!!!


Γ.Κ.