Ο Τραγάκης και η ομάδα του τα βρήκαν με τον υπ. Δήμαρχο Αν. Μάνης Τζανέτο Φιλιππάκο

01/04/2019

Απόφαση για συνεργασία ενόψει των προσεχών αυτοδιοικητικών εκλογών έλαβαν η Ανεξάρτητη Κίνηση Δημοτών «Δύναμη Ελπίδας» και ο συνδυασμός «Ενωτική Κίνηση Μάνης» του υποψήφιου Δημάρχου Ανατολικής Μάνης Τζανέτου Φιλιππάκου.

Η ανακοίνωση της Κίνησης «Δύναμη Ελπίδας» που υπογράφεται από τον Νικόλαο Τραγάκη, Δάσκαλο - Διευθυντή 2ου Δημοτικού Σχολείου Γυθείου, έχει ως εξής:

Αγαπητοί συνδημότες, αγαπητές συνδημότισσες,

ο συνδυασμός μας, η Ανεξάρτητη Κίνηση Δημοτών «ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ» με χαρά ανακοινώνει τη συνεργασία μας με τον συνδυασμό «ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΝΗΣ» στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

Στην απόφαση αυτή καταλήξαμε λαμβάνοντας υπόψη την άποψη της πλειοψηφίας των συνδημοτών μας για συνεργασία, σύμπραξη και ένωση δυνάμεων στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Εσείς το ζητήσατε, σας ακούσαμε, το κάνουμε πράξη γιατί πάνω από όλα και πάνω από όλους είναι η βούληση των δημοτών. Πάνω από προσωπικές φιλοδοξίες και σχεδιασμούς είναι η δική σας επιθυμία, η δική σας ανάγκη. 

Εκτός από τη δική σας επιθυμία για τη δημιουργία ενός συνδυασμού ευρύτερης αποδοχής μας οδήγησε και η βαθιά μας πίστη πως η αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να είναι χώρος προσωπικών φιλοδοξιών, αντιπαραθέσεων και καθεστωτικών συμπεριφορών αλλά χρειάζεται να είναι χώρος δημοκρατικής και δημιουργικής συνεργασίας.

Η βαθιά μας πίστη σε ένα δημοκρατικό και συνεργατικό μοντέλο αυτοδιοίκησης εκ των πραγμάτων οδήγησε στην επίτευξη ισότιμων συναινέσεων και συγκλίσεων με ανθρώπους με τους οποίους έχουμε κοινό όραμα και μοιραζόμαστε συγκλίνουσες προγραμματικές θέσεις και αρχές τις οποίες θα ανακοινώσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Και επειδή πρωταρχικός μας στόχος ήταν, είναι και θα είναι το καλό του τόπου μας και η ανάπτυξη και η πρόοδος των συντοπιτών μας και επειδή έχουμε μάθει στη ζωή μας να σεβόμαστε τη βούληση της πλειοψηφίας των κατοίκων του Δήμου Ανατολικής Μάνης, συλλογικά ως Ανεξάρτητη Κίνηση Δημοτών «ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ» αποφασίσαμε να συμπράξουμε με τον Τζανέτο Φιλιππάκο και τον συνδυασμό του την ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΝΗΣ.

Συναποφασίσαμε τη συνεργασία μας με τον Τζανέτο Φιλιππάκο στη βάση κοινών αρχών, θέσεων και κανόνων (δικαιοσύνη, ισότητα, ίσες ευκαιρίες για όλους, σεβασμός στη βούληση των πολιτών, έργα για τους ανθρώπους και όχι έργα για τα έργα, διαφάνεια κ.ά.) που καθορίζουν την παρουσία μας και την προσωπική μας πορεία αλλά και στη βάση της αυτονομίας της κάθε ομάδας.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με επικεφαλή τον Τζανέτο Φιλιππάκο σε μια συνεργασία σαν ίσοι προς ίσους με στόχο την από κοινού διοίκηση του δήμου μας και στη βάση της δημιουργίας μιας νέας προοπτικής για τον ρόλο του αιρετού, της εμπιστοσύνης των δημοτών στον θεσμό της εκπροσώπησης, της ανατροπής και της οριστικής ρήξης με νοοτροπίες και αγκυλώσεις δεκαετιών.

Με την ένωση αυτή σύντομα θα προκύψει ένας νέος συνδυασμός ευρύτερης αποδοχής που θα μπορέσει να φέρει την επιθυμητή νίκη και αλλαγή στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Κυρίως όμως η ένωση αυτή θα φέρει νέα δημοκρατικά ήθη και έθιμα στη διοίκηση του δήμου μας αφού στο νέο δημοτικό συμβούλιο ο κάθε δημοτικός σύμβουλος θα μπορεί να είναι μαχητικός και δυναμικός, θα μπορεί να εκφράζει τις απόψεις του και να ψηφίζει χωρίς φόβο και χωρίς εξαρτήσεις και έτσι θα μπορεί να  είναι πραγματικά χρήσιμος και να προσφέρει στους δημότες.

Για εμάς πάνω από όλα είναι οι άνθρωποι, οι Συνδημότες και οι Συνδημότισσες. Αυτούς θα εκπροσωπήσουμε και ΜΌΝΟ αυτούς και όχι κόμματα, παρατάξεις, συμφέροντα ή συντεχνίες. 

Τα προβλήματα του τόπου μας και των κατοίκων του είναι κοινά και μας αγγίζουν όλους και μπορούν να λυθούν μόνο με αγώνα, ενότητα, σύνθεση απόψεων και προτάσεων και με από κοινού προσπάθεια όλων, με σεβασμό του ενός προς τον άλλο, χωρίς παραγοντισμούς, αλαζονείες και ηγεμονισμούς.

Αφήνουμε έξω από μας τη σήψη και τη διαφθορά, το παλιό και φθαρμένο και καλούμε όλες τις υγιείς δυνάμεις, φυσικά πρόσωπα και συλλογικότητες σε συνεργασία, διάλογο και συναίνεση.

ΣΆ αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς!

Σας καλούμε όλους και όλες να πλαισιώσετε και να στηρίξετε ενεργά την προσπάθειά μας, τον συνδυασμό ευρύτερης αποδοχής που προκύπτει από την ένωσή μας ώστε να χαράξουμε και να ακολουθήσουμε μαζί μια κοινή πορεία που θα κάνει το όραμά μας πράξη με πρωταρχικές αξίες τη δημοκρατία, την ελευθερία της έκφρασης και δημιουργίας, την αλληλεγγύη, την προσφορά στο συνάνθρωπο, τη δράση, τη νομιμότητα και τη διαφάνεια σε όλες τις εκδηλώσεις και έργα του νέου δημοτικού συμβουλίου.

Συμμετέχουμε γιατί έχουμε ευθύνη απέναντι στην τοπική κοινωνία και κυρίως στη νέα γενιά και στα παιδιά μας!

Τα πρώτα μέλη μας που θα είναι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με τον νέο συνδυασμό που γεννιέται από την ένωση της «ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΜΑΝΗΣ» και της «ΔΥΝΑΜΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ» είναι:

1. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ, κάτοικος Γυθείου, Δάσκαλος - Διευθυντής 2ου Δημοτικού Σχολείου Γυθείου.

2. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΤΟΥ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ, κάτοικος Γυθείου, Επιχειρηματίας.

3. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΦΙΟΡΕΤΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ, κάτοικος Γυθείου, Δημόσιος Υπάλληλος Κέντρου Υγείας Γυθείου.

4. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΝΤΖΕΡΗΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ, κάτοικος Παλαιόβρυσης, Ιδιωτικός Υπάλληλος.

5. ΒΑΡΒΑΡΑ ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΥ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ, κάτοικος Νόμιας Κοίτας, Αγρότισσα.


Με εκτίμηση,

Νικόλαος Μιχαήλ Τραγάκης,
Δάσκαλος - Διευθυντής 2ου Δημοτικού Σχολείου Γυθείου.