Πέτρος Δούκας: Θα είμαι Δήμαρχος για μια τετραετία - Ας κάνουμε τη Σπάρτη πιο όμορφη - Δεν υπάρχουν μεσσίες!

10/04/2019

Τον υποψήφιο Δήμαρχο Σπάρτης κ. Πέτρο Δούκα, φιλοξένησε την Τρίτη 9 Απριλίου το στούντιο της apela.gr σε μια ζωντανή μετάδοση που προβλήθηκε στο τηλεοπτικό κανάλι Super TV, στην εκπομπή «Η Πελοπόννησος Σήμερα».

Ο κ. Δούκας, ο οποίος είναι Πρόεδρος του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου, αναφέρθηκε αρχικά στο πώς μπορεί η Σπάρτη να αποκτήσει οφέλη από αυτόν τον Οργανισμό και στη συνέχεια μίλησε για το νέο του βιβλίο που θα κυκλοφορήσει τις προσεχείς εβδομάδες και αφορά στο πολιτικό σύστημα της αρχαίας Σπάρτης, το οποίο όπως σημείωσε, «ήταν το πιο προχωρημένο -σχεδόν- όλων των εποχών».

Σχετικά με την απόφασή του να διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο του Δήμου Σπάρτης ο κ. Δούκας σημείωσε πως δεν ήταν κάτι το οποίο φανταζόταν. «Πάρα πολλοί φίλοι τις τελευταίες εβδομάδες από τη Σπάρτη σήμαναν ένα προσκλητήριο και λίγο - πολύ μου είπαν πρέπει να κατέβεις, πρέπει να βοηθήσεις αυτή την πόλη, ξέρουμε ότι την αγαπάς», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ μιλώντας για την περίπτωση που εκλεγεί Δήμαρχος, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Θα είμαι Δήμαρχος για μια τετραετία, μετά θα πάω σπίτι μου. Θα συνεχίσω να παρακολουθώ τα θέματα της Σπάρτης, θα βρούμε τον καλύτερο διάδοχο και θα βοηθήσω. Αυτά τα τέσσερα χρόνια θα είμαστε παρέα και θα κάνουμε εκπληκτική δουλειά μαζί με τους Σπαρτιάτες».

«Κάθε μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου θα πρέπει να αναλάβει -όπως οι παλιοί έφοροι της Σπάρτης- μια ξεχωριστή αρμοδιότητα και να αρχίσει να κρίνεται με βάση αυτό το έργο», υπογράμμισε ο κ. Δούκας, ο οποίος μίλησε για τα προβλήματα του Δήμου, όπως τα θέματα των υποδομών κ.ά. λέγοντας πως «Η λύση που έχω είναι ότι θα βρω τα καλύτερα μυαλά αμέσως, από τις πρώτες εβδομάδες, τα οποία θα τα βάλουμε μπρος για να λύσουν αυτά τα προβλήματα».

Ακολούθως, ο υποψήφιος Δήμαρχος Σπάρτης, μίλησε εκτενώς για τα θέματα του τουρισμού και των επενδύσεων στον Δήμο Σπάρτης, εστιάζοντας στο εκπληκτικό brand name της Σπάρτης. Στη συνέχεια, ο κ. Δούκας αναφέρθηκε στις Πανεπιστημιακές Σχολές της πόλης, στους φοιτητές και στις κινήσεις που πρέπει να γίνουν ώστε να γίνει η Σπάρτη ένα μεγάλο πνευματικό κέντρο.

Τέλος, ο κ. Δούκας, ερωτηθείς για το εάν θα υπάρξει συνεργασία με την κα Αναστασία Κανελλοπούλου, τόνισε: «Έχουμε πολύ προχωρημένες συζητήσεις, θα συμπαραταχθεί μαζί μας όπως και πάρα πολλοί άλλοι, πολύ ικανοί Σπαρτιάτες», ενώ κλείνοντας, ανέφερε: «Ας κάνουμε την πόλη πιο όμορφη, πιο άνετη, πιο χρηστική. Δεν υπάρχουν μεσσίες, πρέπει να σηκώσουμε τα μανίκια και να δουλέψουμε σκληρά όλοι».


Δείτε παρακάτω ολόκληρη τη συνέντευξη