Συνέντευξη Μιχαλολιάκου με αλήθειες που «πονάνε» - Δείτε τι είπε ο υπ. Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης…

12/04/2019

Συνέντευξη στο στούντιο της APELA.gr που μεταδόθηκε ζωντανά στο τηλεοπτικό κανάλι Super TV παραχώρησε το βράδυ της Πέμπτης 11 Απριλίου, ο κ. Κυριάκος Μιχαλολιάκος, υποψήφιος Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης, επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί για τον τόπο μας - Ενωμένοι και Περήφανοι».

Ο κ. Μιχαλολιάκος αρχικά αναφέρθηκε στους λόγους που τον ώθησαν να θέσει υποψηφιότητα για τον δημαρχιακό θώκο του Δήμου Αν. Μάνης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο συνδυασμός δεν δημιουργήθηκε για να πραγματοποιήσει προσωπικές φιλοδοξίες. Είναι αποτέλεσμα μεγάλης διαβούλευσης, προβληματισμού και ανησυχίας μιας πολύ μεγάλης μερίδας συμπολιτών μας». Στη συνέχεια, ο υποψήφιος Δήμαρχος, αναφέρθηκε στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. «Το επίπεδο όπου τουριστικά είναι ο δήμος μας, είναι ανεπαρκές. Είναι πολύ περιορισμένη και μικρή η τουριστική περίοδος και η κατεύθυνση θα έπρεπε να είναι εδώ και πολλά χρόνια, η επιμήκυνση της περιόδου αυτής. Θα πρέπει να επικεντρωθούμε στην τουριστική ανάπτυξη για μπορέσει ο τόπος να δει άσπρη μέρα», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας την ανάγκη να αναδειχθούν σε παγκόσμιο επίπεδο οι ομορφιές και οι μοναδικότητες του τόπου»

Ακολούθως η συζήτηση περιεστράφη γύρω από το θέμα των ανεμογεννητριών όπου ο κ. Μιχαλολιάκος σημείωσε: «Είναι ένα τεράστιο ζήτημα. Εάν υλοποιηθεί ο προγραμματισμός και ολοκληρωθεί το σχέδιο, μιλάμε για ολική καταστροφή. Υλοποιήθηκε ένα σχέδιο με μεθόδευση και το δυστύχημα σε αυτή την περίπτωση είναι ότι ο Δήμος, η σημερινή δημοτική αρχή, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, όχι μόνο δεν εμπόδισε, δεν προσπάθησε να εμποδίσει την καταστροφή, αλλά ήταν αρωγός και πρωτοστάτης. Τα περήφανα βουνά της Μάνης σήμερα έχουν δεχθεί εισβολή και κατοχή» προσθέτοντας πως «Έχουμε υποχρέωση σαν κοινωνία να περιορίσουμε την καταστροφή και αυτό θα το κάνουμε με το όποιο κόστος».

Στη συνέχεια, μιλώντας για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Ανατολική Μάνη ο κ. Μιχαλολιάκος αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει, ενώ τόνισε πως το υπάρχον καθεστώς «χρησιμοποιείται και σαν όπλο ότι εάν δεν υπάρχει πάλι η ίδια δημοτική αρχή θα βρωμίσει το Γύθειο. Το Γύθειο είναι σήμερα, και θα παραμείνει, πεντακάθαρο. Αυτά είναι ψευτοδιλήμματα και εκβιαστικά διλλήματα που δεν αρμόζουν σε ανθρώπους, λαούς και κοινωνίες με νοημοσύνη».

«Δυστυχώς η δημοτική αρχή, λειτουργεί με τα παλιά δόγματα διαίρει και βασίλευε, έχει χωρίσει την κοινωνία σε δύο κατηγορίες τους δικούς μας και τους άλλους και πολλοί συμπολίτες μας έχουν υποστεί καταπίεση ακόμη και διωγμό», σημείωσε ο κ. Μιχαλολιάκος αναφερόμενος στην κοινωνική πολιτική, ενώ πρόσθεσε πως «το πρώτο μας μέλημα είναι η αποκατάσταση της τιμής και της υπερηφάνειας των πολιτών που δεν εισπράττουν την εύνοια της δημοτικής αρχής. Εμείς θεωρούμε ότι ο Δήμαρχος, το δημοτικό συμβούλιο και οι εργαζόμενοι του δήμου, είναι πρώτα και πάνω από όλα υπηρέτες των πολιτών και της κοινωνίας».

«Θέλω να διαβεβαιώσω τον λαό του Δήμου Ανατολικής Μάνης ότι εμείς θα κάνουμε έναν αγώνα με αξιοπρέπεια, με αλήθειες, απευθυνόμενοι σε όλους τους πολίτες του δήμου και οι δημότες θα αποφασίσουν. Τον τόπο θα τον υπηρετήσουμε από όποια θέση μας προκύψει διότι είναι μια εποχή πολύ δύσκολη και οι πράξεις και οι ενέργειες της σημερινής δημοτικής αρχής την έχουν κάνει δυσκολότερη», σημείωσε κλείνοντας ο κ. Μιχαλολιάκος.


Δείτε παρακάτω ολόκληρη τη συνέντευξη