Ο Πανεπιστημιακός χάρτης της Λακωνίας αλλάζει προς το καλύτερο ή το χειρότερο; Απαντήσεις από τον Παναγιώτη Κουμουνδούρο!

15/04/2019

Τον κ. Παναγιώτη Κουμουνδούρο, Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Λακωνίας και υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο στις ερχόμενες εκλογές με τον συνδυασμό Δημοτική Ενωτική Κίνηση του Βαγγέλη Βαλιώτη φιλοξένησε το στούντιο της apela.gr.

Ο κ. Κουμουνδούρος, στη συνέντευξη που μεταδόθηκε ζωντανά στο τηλεοπτικό κανάλι SUPER TV, αναφέρθηκε κυρίως στις αλλαγές που σημειώνονται στον Πανεπιστημιακό χάρτη της Λακωνίας και γενικότερα της Ελλάδος, έπειτα και από το πρόσφατο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας (δείτε εδώ σχετικό θέμα).

Ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λακωνίας, μίλησε για το Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και την ενδεχόμενη απομάκρυνσή του από τη Σπάρτη καθώς και για τα νέα τμήματα που έρχονται στη λακωνική πρωτεύουσα (Ψηφιακών Συστημάτων, Φυσικοθεραπείας, Στατιστικής και Αναλογιστικής Επιστήμης) τα οποία όπως τόνισε «είναι πολύ σοβαρά τμήματα από άποψη και προοπτικής για τους φοιτητές αλλά και του γνωστικού αντικειμένου». Σημείωσε δε, πως απαραίτητη προϋπόθεση για την καλή λειτουργία και προοπτική τους είναι η χρηματοδότησή τους και η ενίσχυσή τους από το υπουργείο Παιδείας.

Ακολούθως ο κ. Κουμουνδούρος αναφέρθηκε στα προγράμματα διετούς κύκλου σπουδών για αποφοίτους Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης καθώς και στο Ινστιτούτο Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού, το οποίο όπως είπε «ήταν στα αζήτητα», λέγοντας πως «θα γίνει Διεθνών και Ευρωπαϊκών Βυζαντινών Σπουδών. Θα έχουμε ανθρώπους εδώ που θα έρχονται να κάνουν μεταπτυχιακά και διδακτορικά πάνω στον βυζαντινό πολιτισμό».

Τέλος, κ. Κουμουνδούρος αναφέρθηκε στη συνεργασία του με το συνδυασμό «Δημοτική Ενωτική Κίνηση Σπάρτης» του Βαγγέλη Βαλιώτη και σε διάφορα θέματα που απασχολούν τους πολίτες του Δήμου Σπάρτης, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων κ.ά..


Δείτε παρακάτω ολόκληρη τη συνέντευξη