Ο Θανάσης Πετράκος παρουσίασε τους πρώτους υποψήφιους της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» στη Λακωνία

16/04/2019

Τους πρώτους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» στην Π.Ε. Λακωνίας, παρουσίασε το πρωί της Δευτέρας 14 Απριλίου, σε συνέντευξη Τύπου στη Σπάρτη, ο επικεφαλής του συνδυασμού, υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Θανάσης Πετράκος.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Πετράκος παρουσίασε τους πρώτους υποψήφιους του συνδυασμού στη Λακωνία (Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τα ονόματα) και στη συνέχεια, απευθυνόμενος στους πολίτες της Λακωνίας, σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Μπορεί να αυτοπροβάλλεται ο κ. Τατούλης και να κομπάζει για τα δήθεν κατορθώματα  του. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι όμως στις τελευταίες θέσεις, στον Τουρισμό, στην παραγωγικότητα της αγροτικής οικονομίας, στο ΑΕΠ και στην απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ. Για όλα αυτά εκτός από τις ευθύνες των κυβερνήσεων έχει σαφώς ευθύνες και η Περιφερειακή Αρχή.

Πολίτες της Λακωνίας
Εμάς μας γνωρίζετε από τη διαρκή παρουσία μας στη δημόσια ζωή και στα προβλήματα της Πελοποννήσου. Αναγνωρίζετε σε εμάς τη συνέπεια, τη σταθερότητα, τις τεκμηριωμένες θέσεις και την αγωνιστική στάση. Μοιραζόμαστε την ίδια αγωνία για το μέλλον του τόπου μας. Ήρθε ή ώρα να μας στηρίξετε με την ψήφο σας και να μας δώσετε δύναμη για να αλλάξουμε μαζί τη μοίρα του.Σήμερα δεσμευόμαστε:
• Να συνεχίσουμε να πορευόμαστε με την ίδια συνέπεια, σταθερότητα, ειλικρίνεια και αγωνιστικότητα.
Να είμαστε η φωνή των κινημάτων, των συλλογικοτήτων και του κάθε πολίτη ξεχωριστά στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Να αγωνιστούμε για την υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους, της περιουσίας των λαϊκών στρωμάτων, των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων του λαού.
Να προσπαθήσουμε μαζί με τους ενεργούς πολίτες να ανατρέψουμε τον αντικοινωνικό και αντιαναπτυξιακό προϋπολογισμό (ο οποίος δεν δίνει ούτε το 50% των θεσμοθετημένων πόρων στις Περιφέρειες).
Να παλέψουμε για να αυξηθούν οι πόροι της αυτοδιοίκησης, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το περιφερειακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.
Να είμαστε  εμπόδιο στην εκποίηση  και  στην ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αγαθών και  υπηρεσιών. (Μονάδες της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, διαχείριση απορριμμάτων, Αεροδρόμιο Καλαμάτας, Μαρίνα Ναυπλίου κ.λπ.).
Να  συναποφασίσουμε μαζί με τους πολίτες και τις συλλογικές τους εκφράσεις   ένα δημοκρατικό αναπτυξιακό προγραμματισμό  με διαφάνεια στο δημόσιο χρήμα και  σεβασμό στο περιβάλλον για  να υλοποιηθούν τα βασικά έργα υποδομής που θα συμβάλλουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση η οποία  θα έχει στο  επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.
Να βαθύνουμε και να πλατύνουμε τη δημοκρατία  με  τη συμμετοχή των πολιτών στη λήψη σοβαρών αποφάσεων μέσα από τοπικά δημοψηφίσματα.

Να υπερασπίσουμε τη λαϊκή περιουσία και το λαϊκό εισόδημα.

Να αγωνιστούμε να μειωθεί το κόστος παραγωγής των αγροτών.Ψηφίστε «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Θανάση Πετράκο για:

- να έχετε δίπλα σας ανθρώπους που εμπιστεύεστε
- να πιάσει τόπο η ψήφος σας
- να δημιουργήσουμε μια διαφορετική Πελοπόννησο, της διαφάνεια, της ισότητας, της δικαιοσύνης και  της αλληλεγγύης.
- να αλλάξουν τα πράγματα στον τόπο μας»

Ακολούθως τον λόγο πήρε ο Σταύρος Χρυσαδάκος, περιφερειακός σύμβουλος και υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές με την «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου», ο οποίος αφού αναφέρθηκε στα προβλήματα της Λακωνίας και της Πελοποννήσου, τόνισε μεταξύ άλλων πως «έχουμε θέση και άποψη για τα ζητήματα του νομού της περιφέρειας και γενικότερα της χώρας και η κριτική που ασκούμε στην υπάρχουσα περιφερειακή αρχή αλλά καις στις υπόλοιπες δυνάμεις που διεκδικούν την ψήφο των πολιτών, γίνεται με βάση αυτές τις θέσεις μας. Ζητάμε ισχυρή εντολή για να έχουμε ισχυρή παρουσία».