Αρεόπολη και Γύθειο επισκέφθηκε ο Νίκας

17/04/2019

Την Αρεόπολη και το Γύθειο επισκέφθηκε τη Δευτέρα 15 Απριλίου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, επικεφαλής του συνδυασμού «Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο», Παναγιώτης Νίκας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Νίκας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους των ανωτέρων περιοχών, να ακούσει τους προβληματισμούς τους και να ανταλλάξουν απόψεις για το μέλλον της Περιφέρειας.

Στο σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο κ. Νίκας αναφέρονται τα εξής:

Η "Βαριά βιομηχανία" της περιοχής είναι ο τουρισμός, ο οποίος δεν έχει την αντιμετώπιση που του αρμόζει. Ποιά τουριστική ανάπτυξη μπορεί να υπάρξει με αυτό το οδικό δίκτυο; Μετά από 9 χρόνια διοίκησης του απερχόμενου Περιφερειάρχη, δύο αναξιοποίητα ΕΣΠΑ και εκατομμύρια ευρώ χαμένα, οι δρόμοι παραμένουν στην ίδια απαράδεκτη κατάσταση.

Η ανάπτυξη του τόπου θα καθυστερεί, όσο υπάρχει πρόβλημα με τα απορρίμματα. Η πλήρης αποτυχία αντιμετώπισης του προβλήματος δείχνει την ανικανότητα και την αδιαφορία του απερχόμενου Περιφερειάρχη. Ξοδεύτηκαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ για προβολή, ενώ ταυτόχρονα δόθηκαν 13 εκατομμύρια ευρώ σε πρόστιμα για τα σκουπίδια!

Αν δεν επενδύσουμε ορθολογικά στον τόπο μας, δε μπορούμε να επενδύσουμε στον τουρισμό.

Από ένα ασφαλές και σύγχρονο οδικό δίκτυο θα επωφεληθεί και η γεωργία. Ο πρωτογενής είναι ένας άλλος πλουτοπαραγωγικός τομέας για τη Λακωνία και την Πελοπόννησο, που πρέπει να στηριχθεί ουσιαστικά, με εκσυγχρονισμό στα μέσα και παρεμβάσεις στην άρδευση.

Για όλα αυτά, η περιφέρεια έχει εγκληματικές ευθύνες. Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία, να εκμεταλλευτούμε επιτέλους τους κοινοτικούς πόρους και να φέρουμε την ανάπτυξη στον τόπο μας.

Η Αρεόπολη, το Γύθειο, η Λακωνία και η Πελοπόννησος αξίζουν καλύτερα.