Πέτρος Δούκας: Ήρθα για να φτιάξουμε τη Σπάρτη και τον δήμο που ονειρευόμαστε

25/04/2019

Ανακοίνωση εξέδωσε ο συνδυασμός «Σπάρτη, Δήμος που μας αξίζει», σχετικά με την πρόσφατη συνάντηση που πραγματοποίησε το Σάββατο 20 Απριλίου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας με τους υποψηφίους του ψηφοδελτίου του.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Σε μια πραγματικά ενθουσιώδη και φιλική ατμόσφαιρα στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Μενελάιον, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, 20/4/2019, η συνάντηση του υποψήφιου δημάρχου Σπάρτης Πέτρου Δούκα με τους υποψηφίους του ψηφοδελτίου του.

Στην ομιλία του ο Πέτρος Δούκας με τον γνωστό απλό, άμεσο και πολύ φιλικό του τρόπο, αναφέρθηκε στα κίνητρα που τον οδήγησαν να λάβει την μεγάλη απόφαση και να ζητήσει την εμπιστοσύνη των δημοτών της Σπάρτης, και τα οποία κίνητρα συνοψίζονται σε μια και μόνο φράση: Αγάπη και σεβασμός για την Σπάρτη.

Η ξεκάθαρη αναφορά του Πέτρου Δούκα σε θέματα αρχών δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης των καλών προθέσεων όλων των συμμετεχόντων στον συνδυασμό για πολιτισμένο πολιτικό λόγο.

Στην ομιλία του ο κ. Δούκας αναφέρθηκε σε όλες εκείνες τις παραμέτρους και στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου Σπάρτης, τα οποία με την κατάλληλη διαχείριση και υποστήριξη θα οδηγήσουν τον Δήμο Σπάρτης στην επόμενη μέρα, στην έξοδο από την στασιμότητα, από την μιζέρια, και την εσωστρέφεια.

Αναφέρθηκε αναλυτικά στην δυναμική της Σπάρτης και την χαρακτήρισε ιδέα και παγκόσμια αξία, σεβαστή και αναγνωρίσιμη από το σύνολο της ανθρωπότητας, μια μοναδικότητα της οποίας πρέπει να σταθούμε άξια παιδιά!

Ανέλυσε τα χαρακτηριστικά του Δήμου μας που μπορούν να οδηγήσουν τόσο σε μια καινοτόμα αγροτική ανάπτυξη, όσο και κυρίως, στην τουριστική ανάπτυξη, η οποία θα στηριχθεί στον διαχρονικό πολιτισμό μας.

 Έδωσε πολλά παραδείγματα και παρουσίασε τα εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν για την χρηματοδότηση των πρωτοβουλιών του Δήμου Σπάρτης, του οποίου πρωταρχική στόχευση θα είναι η αποκάλυψη και η ανάδειξη του ανθρώπινου δυναμικού του, των ταλέντων του, των διεθνώς αναγνωρισμένων προσωπικοτήτων του, η προσέγγιση της ομογένειάς μας και  των απανταχού φίλων της Σπάρτης.

Διευκρίνισε την επαγγελματική του εμπειρία από τις διάφορες θέσεις ως Προέδρου και μέλους ΔΣ τραπεζών και μεγάλων πολυεθνικών επιχειρήσεων που του επιτρέπει την αξιοποίηση προσώπων και κεφαλαίων για την προσέλκυση επενδύσεων στην Σπάρτη.
Με ιδιαίτερο συναισθηματισμό μίλησε για την σχέση του με την Σπάρτη, με τον Ευρώτα,  τον Ταΰγετο και τον Πάρνωνα από την νεαρή του ηλικία και χαριτολογώντας ανέφερε:       «μερικοί με αποκαλούν ξένο στον τόπο μου. Φιλικά τους απαντώ ότι έχω ρίξει και είκοσι βουτιές στον Ευρώτα, έχω ανέβει και δέκα φορές στον Προφήτη Ηλία!».
 
Στην ίδια αποστροφή μίλησε για την επόμενη μέρα και την παρουσία του στο Δήμο λέγοντας: «μερικοί διασπείρουν αφελώς ότι θα φύγω την επόμενη μέρα! Μα τότε γιατί να έρθω; Τους απαντώ: ήρθα για να μείνω μία τετραετία και να βοηθήσω να φτιάξουμε την Σπάρτη και τον δήμο που ονειρευόμαστε! Τόσο απλά, ώστε να είναι αδιανόητο για κάποιους που υποκρύπτουν προσωπικές επιδιώξεις.»

Ο κ. Δούκας έκλεισε την ομιλία του απευθύνοντας θερμές ευχαριστίες στα στελέχη του συνδυασμού του και ευχόμενος έναν καλό αγώνα που θα δικαιώσει την δημοτική παράταξη και θα οδηγήσει σε μια νίκη για τον δήμο Σπάρτης, για την αγαπημένη μας πόλη, για τα πανέμορφα χωριά μας και κυρίως για τις επόμενες γενιές.

Τόνισε ότι αυτή την φορά οι πόρτες για το μέλλον της Σπάρτης είναι ορθάνοιχτες γιατί οι δημότες της Σπάρτης θα εμπιστευτούν τον συνδυασμό  ΣΠΑΡΤΗ, ΔΗΜΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ.