Εκατοντάδες πολίτες, παρά τη βροχή, στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Κυριάκου Μιχαλολιάκου στο Γύθειο!

06/05/2019

Εγκαινιάστηκε το βράδυ του Σαββάτου 4 Μαΐου, το εκλογικό κέντρο του υποψηφίου Δημάρχου Ανατολικής Μάνης Κυριάκου Μιχαλολιάκου, στο Γύθειο.

Εκατοντάδες πολίτες, παρά τη βροχή, βρέθηκαν στα εγκαίνια και έδωσαν έναυσμα νίκης για τον συνδυασμό «Μαζί για τον τόπο μας - Ενωμένοι και περήφανοι» του κ. Μιχαλολιάκου, στις προσεχείς εκλογές του Μαΐου.

Η σχετική ανακοίνωση του συνδυασμού αναφέρει τα εξής:

Οι κακές καιρικές συνθήκες και η έντονη βροχόπτωση δεν στάθηκαν εμπόδιο στην αθρόα προσέλευση και την ενθουσιώδη παρουσία εκατοντάδων συμπολιτών μας, στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Συνδυασμού μας «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ, ενωμένοι και περήφανοι», το Σαββατόβραδο 4 Μαΐου 2019 στην έδρα του Δήμου μας, στο Γύθειο.

Τον αγιασμό τέλεσε ο αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης π. Ιώβ Κουμούτσης ευχόμενος καλή επιτυχία για το καλό του τόπου μας και στην συνέχεια καλωσόρισε το εκλεκτό κοινό η εκπαιδευτικός Καλλιόπη Αλεξάνδρου Ανδρεάκου, καλώντας στο βήμα τον επικεφαλής του Συνδυασμού μας, υποψήφιο Δήμαρχο Ανατολικής Μάνης Κυριάκο Ι. Μιχαλολιάκο.

«Σας ευχαριστώ θερμά που απόψε βρίσκεστε κοντά μας, στην πρωτεύουσα πόλη μας, το πανέμορφο Γύθειο, και που στηρίζετε με την παρουσία σας τον αγώνα που δίνουμε για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του», ανέφερε ξεκινώντας την συγκινησιακά φορτισμένη ομιλία του ο Κ. Μιχαλολιάκος.

Και συνέχισε: «Έχουμε την τύχη να ζούμε σε μια ευλογημένη, πανέμορφη και ιστορική περιοχή. Την Μάνη, των αγώνων και της περηφάνιας. Της τιμής και της αξιοπρέπειας. Την ένδοξη γη που πότισε το αίμα και ο ιδρώτας πολλών γενεών που δημιούργησαν τη σπουδαία ιστορία της».

Αναφερόμενος όμως στην σημερινή κατάσταση τόνισε: «Η κοινωνία μας είναι βαθειά διχασμένη. Ο αυταρχισμός που επιδεικνύει η απερχόμενη Δημοτική Αρχή είναι εξόχως προσβλητικός για τους Δημότες, ερχόμενος σε ευθεία αντίθεση με τον θεσμικό ρόλο της.
Αν και στηρίχθηκε από όλους, ευνόησε τους λίγους!

Αυτούς που η απερχόμενη δημοτική αρχή θεωρεί “ημετέρους”. Οι υπόλοιποι αντιμετωπίστηκαν με αυταρχισμό και περιφρόνηση.

Γίναμε και γινόμαστε μάρτυρες διώξεων… Προστίμων… Απειλών… Προσωπικών καταγγελιών… Εν γένει απρεπών συμπεριφορών… Ακόμα και σε ευαίσθητα ζητήματα, όπως το εκκλησιαστικό, που ντροπιάζουν την περιοχή μας και προσβάλλουν το φιλότιμο και την περηφάνια μας»!

Και ο επικεφαλής του Συνδυασμού «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ, ενωμένοι και περήφανοι» συνέχισε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Στη ζωή μου έχω μάθει να λέω αλήθειες! Ο κ. Ανδρεάκος έχει μια μακρά θητεία στην Αυτοδιοίκηση. Έχει διατελέσει Δήμαρχος επί 21 συναπτά έτη! Σίγουρα στο διάστημα αυτό, έχουν γίνει και βήματα προς την σωστή κατεύθυνση. Πλην όμως, το ικανότατο αυτό χρονικό διάστημα, τελεί σε πλήρη αναντιστοιχία με το έργο που έχει επιδείξει συνολικά. Οι καλές ιδέες στέρεψαν και έμειναν μόνο οι απαξιωτικές συμπεριφορές. Παρέμεινε μόνο ο αυτοσκοπός της εξουσίας και η αλαζονεία που προκαλεί η μακροχρόνια παραμονή σε αυτήν»!

Στην συνέχεια ο Κ. Μιχαλολιάκος αναφέρθηκε επιγραμματικά στις θέσεις και τα προτάγματα του Συνδυασμού για την επόμενη μέρα στον Δήμο Ανατολικής Μάνης, αναφέροντας ότι θα υπάρξει εκτενής και συγκεκριμένη ανάλυσή τους στο υπό έκδοση πρόγραμμα του Συνδυασμού.

«Θα λύσουμε το ζήτημα των απορριμμάτων οριστικά. Δεν θα τελούμε σε καθεστώς εκβιασμών και ομηρίας» τόνισε και συνέχισε: «Δέσμευσή μας είναι ότι η οικονομική επιβάρυνση στους λογαριασμούς ύδρευσης με επιπλέον 80% «υπέρ νέων έργων» θα καταργηθεί. Το ίδιο και ο φόρος κοιμητηρίων».

Για δε το φλέγον ζήτημα της εγκατάστασης αιολικών πάρκων στα βουνά της Μάνης ήταν καταιγιστικός: «Θα συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στις ανεμογεννήτριες! Σεβόμαστε βεβαίως τους νόμους, αλλά παράλληλα σεβόμαστε και την ιστορία μας. Τα βουνά μας είναι η περηφάνια μας. Το ιδιαίτερο τοπίο μας είναι ο πλούτος μας. Κανείς δεν μπορεί να μένει σιωπηλός όταν βλέπει την καταστροφή τους. Και μάλιστα με ελάχιστα οφέλη για τη Μάνη και τους κατοίκους της. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί, όποιος και να είναι απέναντί μας, όσο ισχυρά και αν είναι τα οικονομικά συμφέροντα»!!

«Δώστε μας την ευκαιρία και τη δύναμη να κάνουμε το όραμα για τον Τόπο πραγματικότητα! Να αφήσουμε πίσω μας το κεφάλαιο της στασιμότητας και της καθεστωτικής νοοτροπίας που δημιουργήθηκε από την ανακύκλωση των ίδιων προσώπων στην νομή της εξουσίας.

Ζητάμε την στήριξή σας. Για να προχωρήσουμε μπροστά, ενωμένοι με όραμα και δημιουργικότητα. Για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Να κερδίσουμε το στοίχημα της επόμενης μέρας.

Να προχωρήσουμε μαζί! Ενωμένοι και περήφανοι!», είπε κλείνοντας την ομιλία του καταχειροκροτούμενος ο Κυριάκος Μιχαλολιάκος.

Στην συνέχεια ο ίδιος κάλεσε κοντά του όλους τους υποψηφίους του Συνδυασμού «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ, ενωμένοι και περήφανοι» λέγοντας: «Έχω την ιδιαίτερη τιμή -στην συλλογική αυτή προσπάθεια- να βαδίζω μαζί με πρόσωπα άξια και αγαπητά που εκπροσωπούν όλους τους κοινωνικούς χώρους και όλες τις παραγωγικές τάξεις. Κυρίως νέους ανθρώπους, ως επί το πλείστον, πτυχιούχους ανωτέρων και ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, που εγγυώνται την αποτελεσματικότητα κι επιτυχία των στόχων μας.

Κοινός παρονομαστής όλων μας είναι το όραμα και το μεράκι για τον τόπο μας»! Το ζεστό χειροκρότημα του πολυπληθούς κοινού επιβεβαίωσε την απήχηση των εκλεκτών υποψηφίων στον λαό του Γυθείου και της Μάνης.

Η μαζική συμμετοχή συμπατριωτών μας στα εγκαίνια και ο γενικός ενθουσιασμός που επεκράτησε έδωσε και τον «επίσημο» πανηγυρικό χαρακτήρα στην αφετηρία της νικηφόρας προσπάθειας του Συνδυασμού μας «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ, ενωμένοι και περήφανοι».

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους εκλεκτούς συμπατριώτες μας που δεν πτοήθηκαν από την κακοκαιρία αλλά έφτασαν κοντά μας για να μας εκδηλώσουν ολόψυχα την αγάπη και την συμπαράστασή τους.

Προχωρούμε με την βοήθειά τους για τη Νίκη, ενωμένοι και περήφανοι!


Δείτε παρακάτω φωτογραφίες