Αστυνομία, πυροσβεστική, σχολεία και νοσοκομείο επισκέφθηκε ο Βαλιώτης

09/05/2019

Επίσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λακωνίας, στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης, σε Υπηρεσίες του Δημοσίου και σχολεία της β/θμιας Εκπαίδευσης Σπάρτης πραγματοποίησαν την Τετάρτη 8 Μαΐου, ο Δήμαρχος Σπάρτης, εκ νέου υποψήφιος και επικεφαλής του συνδυασμού «Δημοτική Ενωτική Κίνηση Σπάρτης», Βαγγέλης Βαλιώτης, με αντιπροσωπεία στελεχών της παράταξης και υποψηφίων συμβούλων.

Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου της «Δημοτικής Ενωτικής Κίνησης Σπάρτης», «σε πρώτη φάση, συναντήθηκαν με τον Αστυνομικό Δ/ντή Λακωνίας, όπου συζήτησαν για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και αναγνωρίστηκε η σοβαρή και σημαντική δουλειά που γίνεται από τις γυναίκες και τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς καλούνται να ανταπεξέλθουν με τα λίγα μέσα που διαθέτουν σε δύσκολες συνθήκες.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λακωνίας, κατά την οποία διαπιστώθηκε η ετοιμότητα του προσωπικού ενόψει καλοκαιριού και έγινε ειδική μνεία στην άρτια συνεργασία του Δήμου και της Πολιτικής Προστασίας με το Πυροσβεστικό Σώμα, όποτε χρειάστηκε.

Ακολούθησε η επίσκεψη σε σχολεία β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, όπου κουβέντιασαν για τα μεγάλα έργα που έγιναν σε σχολικές δομές και γιΆ αυτά που έχουν δρομολογηθεί να γίνουν. Έγινε σύγκριση με τα πεπραγμένα των προηγούμενων δημοτικών αρχών, οι οποίες δεν είχαν ασχοληθεί ιδιαίτερα και δεν είχαν βρει χρηματοδοτήσεις για τη βελτίωση των σχολείων μας. Τα σχολεία και η παιδεία είχαν και έχουν πρωταρχικό ρόλο και εξακολουθούν να βρίσκονται στην πυραμίδα της πολιτικής και των επιδιώξεών μας, όπως τόνισε σε όλους τους τόνους, ο κ. Βαλιώτης.

Τέλος, η περιοδεία έκλεισε στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης και αφού έκαναν επίσκεψη σε όλους τους χώρους του και συνομίλησαν με το προσωπικό και ασθενείς του, πραγματοποίησαν ολιγόλεπτη σύσκεψη με τον Διοικητή του. Ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για τη στήριξη τόσο στο πρόσωπό του όσο και στο νοσοκομείο, έθεσε ζητήματα όπως το κτιριακό και μίλησαν για τη στρατηγική που η «Δημοτική Ενωτική Κίνηση Σπάρτης» και ο Βαγγέλης Βαλιώτης θα εφαρμόσουν προκειμένου να δημιουργηθούν οι συνθήκες για να είναι η Σπάρτη στις άμεσες επιλογές των νέων ιατρών, μέσα από υποδομές και παροχές. Επιπρόσθετα, ο Βαγγέλης Βαλιώτης μίλησε για τις σχέσεις αλληλεγγύης και στήριξης που συνδέουν το Δήμο με το Νοσοκομείο και τόνισε πως δεν μπορείς να αναπτύξεις την τοπική οικονομία, να δώσεις έμφαση στον αγροτικό και τουριστικό τομέα, όταν δεν έχεις σύγχρονο νοσοκομείο και δεσμεύτηκε να καταβάλει ξανά προσπάθεια, ώστε να εκσυγχρονιστεί το νοσοκομείο και να αντιμετωπιστούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια. Τέλος, έδωσε θερμά συγχαρητήρια στον Διοικητή του Νοσοκομείου για το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό για το σπουδαίο έργο που επιτελούν, ενώ δεν παρέλειψε να δηλώσει ότι «είμαστε δίπλα σας και στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τα δημόσια νοσοκομεία και τις Τοπικές Ομάδες Υγείας (ΤΟΜΥ)».