Καμμένος από Σπάρτη: Ο Βαγγέλης Σπανός έχει ξεκινήσει ενέργειες για τη δημιουργία νέου Νοσοκομείου στο ΚΕΕΜ Σπάρτης

10/05/2019

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε το πρωί της Πέμπτης 9 Μαΐου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Σπάρτης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Λακωνία, ο Πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Γραμματέα του κινήματος και τους υποψηφίους ευρωβουλευτές Βαγγέλη Σπανό, Τάκη Μπαλτάκο και Νίκο Διακομιχάλη.

Παρουσιάζοντας τον Λάκωνα υποψήφιο ευρωβουλευτή των ΑΝΕΛ Βαγγέλη Σπανό, ο κ. Καμμένος, ανέφερε πως «είναι ο μόνος μόνιμος κάτοικος Λακωνίας που είναι υποψήφιος στην ευρωβουλή απ΄ όλα τα κόμματα», προσθέτοντας πως ο κ. Σπανός «δίνει μεγάλη μάχη για τους επαγγελματίες».

Στη συνέχεια μιλώντας για τα εθνικά θέματα, ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, σημείωσε μεταξύ άλλων πως «Η απειλή για την γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ, είναι απειλή εισβολής και κατοχής», ενώ αναφερόμενος στην Ευρωβουλή τόνισε πως «Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αλλοίωσης του εθνικού χαρακτήρα στην Ευρωβουλή είναι η άρνηση να υπάρχει ένα κοινό μέτωπο για ένα θέμα το οποίο αποτελεί εθνική θέση, η αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού». Ακολούθως μιλώντας για τους ΑΝΕΛ, ανέφερε πως «Αν δεν υπήρχαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα υπήρχε εκείνο το φρένο σε ορισμένες αριστερές παραδοξολογίες από τις οποίες προστατεύσαμε την κυβέρνηση όσο ήμασταν εταίροι. Και είμαστε το πρώτα κόμμα στην μεταπολίτευση που εγκαταλείψαμε τις υπουργικές καρέκλες όταν προέκυψε το εθνικό θέμα της παράδοσης της Μακεδονίας». Μάλιστα τόνισε πως «Εμείς πιστεύουμε ότι αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η κοινή εθνική θέση. Και αυτό πρέπει να γίνει μέσω μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Η κυβέρνηση εθνικής ενότητας είναι αυτό που θα επιδιώξουμε».

Μιλώντας για θέματα της Λακωνίας, ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στο Νοσοκομείο Σπάρτης λέγοντας: «Έχουμε ξεκινήσει ήδη, και προσωπικά ο κ. Σπανός έχει δώσει τη μάχη του σαν μέλος της διοίκησης του Νοσοκομείου, για τη δημιουργία του μεγάλου Νοσοκομείου της Σπάρτης, όπου όπως ξέρετε, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει επιδείξει τη θέλησή του εγγράφως και εμπράκτως για να παραχωρήσει και έναν χώρο εάν χρειαστεί για τη δημιουργία ενός νέου Νοσοκομείου στη Σπάρτη. Ήδη έχουν ξεκινήσει συνεννοήσεις και με το ίδρυμα Νιάρχος και πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα μπορέσουμε να έχουμε την αποκατάσταση της θεσμικής οργάνωσης των συστημάτων υγείας στην περιοχή της Λακωνίας. Επίσης, ο κ. Καμμένος μίλησε και για τη σύνδεση Πειραιάς - Γερακας -Κυπαρίσσι - Μονεμβασιά, τονίζοντας:  «Όταν ήμουν υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας είχα καταφέρει να βάλουμε και την ακτοπλοϊκή γραμμή από τον Πειραιά που με ταχύπλοο πλοίο ένωνε τον Γέρακα, το Κυπαρίσσι, με τη Μονεμβασιά. Αυτό είναι κάτι το οποίο θεωρώ ότι πρέπει να επανέλθει».

Παίρνοντας τον λόγο, ο Λάκωνας υποψήφιος ευρωβουλευτής των ΑΝΕΛ Βαγγέλης Σπανός, μέλος του κόμματος από το 2012, ευχαρίστησε τον κ. Καμμένο για την εμπιστοσύνη που επέδειξε στο πρόσωπό του και σημείωσε πως «τα χρόνια αυτά προσπάθησα  να κάνω ότι μπορούσα για τον τόπο μου. Να μπορέσουμε να φέρουμε αστυνομικούς στη Λακωνία, να ανανεώσουμε συμβάσεις των νοσηλευτριών πριν 4 χρόνια, για το θέμα του Νοσοκομείου, για να φτιάξουμε ένα καινούργιο νοσοκομείο ή να υπάρξει ανανέωση στο Νοσοκομείο, να προστεθούν κάποιες πτέρυγες ή να γίνει αναβάθμιση του υπάρχοντος Νοσοκομείου. Μία πρόταση του Διοικητή του Νοσοκομείου ήταν να φτιάξουμε ένα καινούργιο Νοσοκομείο στο ΚΕΕΜ της Σπάρτης, στο στρατόπεδο. Είχα μια συνάντηση πέρυσι τον Μάρτιο στο Υπουργείο με τον Αντιπρόεδρο του Κινήματος τον Παναγιώτη τον Σγουρίδη και το Υπουργείο ήταν στη διάθεσή μας αν βρεθούν οι πόροι να διατεθεί μέρος του ΚΕΕΜ να ανεγερθεί ένα καινούργιο Νοσοκομείο. Στο διάστημα αυτό έχουν γίνει κάποιες ενέργειες για ανεύρεση χρημάτων, των κονδυλίων. Περιμένουμε, πιστεύω πολύ σύντομα θα έχουμε απαντήσεις ή στο υπάρχον ή στο ΚΕΕΜ. Τέλος, ο κ. Σπανός μιλώντας για την ευρωβουλή και την υποψηφιότητά του τόνισε πως «οι ευρωπαίοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι η Ελλάδα είναι το εμπορικό κέντρο της Ευρώπης και θα πρέπει να υποστηρίξουν τα σύνορα της Ευρώπης» και πως ο ίδιος θα αγωνιστεί για όλους τους πολίτες.

Δείτε παρακάτω όσα είπαν στη συνέντευξη Τύπου οι κ.κ. Καμμένος και Σπανός