Πέτρος Δούκας: «Ήρθε η ώρα να φέρουμε τα πάνω κάτω»

10/05/2019

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης 9 Μαΐου, στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του υποψηφίου Δημάρχου Σπάρτης, επικεφαλής του συνδυασμού «Σπάρτη Δήμος που μας αξίΖΕΙ», Πέτρου Δούκα.

«Ανταμώσαμε, μιλήσαμε, αγκαλιαστήκαμε και σαν ομάδα όλοι μαζί θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για αυτό που πιστεύουμε. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για την τόσο δυνατή παρουσία σας!», αναφέρει σε σχετική ανάρτησή του ο συνδυασμός.

Αναλυτικά όσα είπε ο υποψήφιος Δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας στην ομιλία του προς τους πολίτες κατά τη διάρκεια των εγκαινίων:

Σπαρτιάτισσες και Σπαρτιάτες,

Εγώ προσωπικά, και όλο το Dream team του συνδυασμού μας σας ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία σας.

Σας ευχαριστούμε θερμά για την στήριξή σας, είμαστε εδώ για να δώσουμε τη μάχη της Σπάρτης, τη μάχη κατά της παρακμής, τη μάχη κατά της μετριότητας.

Ήρθε η ώρα να φέρουμε τα πάνω κάτω, με γνώσεις, εμπειρίες, με κέφι, με όρεξη, με ανοικτά μυαλά, χωρίς συμβιβασμούς αλλά και χωρίς αποκλεισμούς.
 
Όποιος έχει όρεξη να προσφέρει, όποιος έχει όρεξη να σηκώσει τα μανίκια για το κοινό καλό, αυτός είναι δικός μας άνθρωπος. Τον θέλουμε δίπλα μας με ανοικτές αγκαλιές. Και όποιοι έχουν ανάγκη από αρωγή και συμπαράσταση , γι΄ αυτούς εμείς θα είμαστε οι δικοί τους άνθρωποι.
 
Στις 26 Μαΐου δεν ψηφίζουμε απλά για ένα πρόγραμμα, αν και σε δυο μέρες θα το έχετε στα χέρια σας, εφ΄ όλης της ύλης. Στις 26 Μαΐου ψηφίζουμε για το τι ανθρώπους θέλουμε να μας αντιπροσωπεύουν. Να αντιπροσωπεύουν την ψυχή της Σπάρτης. Ψηφίζουμε για τους ανθρώπους που θέλουμε να μας πάνε μπροστά.
 
Τα προγράμματα και τα μεγάλα λόγια εύκολα γίνονται copy-paste, όμως το ποιος είσαι, και το τι έχεις πετύχει μέχρι τώρα, για τον εαυτό σου και για τους άλλους, αυτό δεν αντιγράφεται, δεν γίνεται copy-paste.
 
Εγώ είχα κάποιες ευκαιρίες που ίσως δεν είχαν άλλοι, και θέλω να ανταποδώσω στην πόλη των προγόνων μου κάτι από αυτά που έχω κερδίσει. Μπόρεσα να σπουδάσω σε σπουδαία πανεπιστήμια, να γίνω Διδάκτωρ των Οικονομικών του Πανεπιστήμιου της Νέας Υόρκης. Να μαθητεύσω δίπλα σε Νομπελίστες όπως ο Vassily Leontief και o Robert Mundell. Με πολλή προσπάθεια και πολλή δουλειά να γίνω Αντιπρόεδρος στην CITIBANK στην Νέα Υόρκη. Να γίνω Διευθύνων Σύμβουλος στην CITIBANK στην Ελλάδα.
• Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Α.Γ.Ε.Τ . ΗΡΑΚΛΗΣ.
• Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της PEPSI COLA.
• Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ERICSON.
• Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της τηλεόρασης NOVA.
Και σήμερα είμαι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου.
 
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής με τίμησαν και με τη θέση του Υφυπουργού Οικονομικών, στο πιο καίριο πόστο, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, και την διαχείριση του δημοσίου χρέους. Εκεί, μέσα σε 2,5 μόλις χρόνια καταφέραμε να μειώσουμε το έλλειμμα από 8,4 % στο 3,2%. Αυτό αποτελούσε και αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ τέτοιας μείωσης του ελλείμματος σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα και μας επέτρεψε να μειώσουμε όλους τους φόρους και να καταργήσουμε τον φόρο κληρονομιάς. Μειώσαμε το κόστος δανεισμού της πατρίδας μας σε ελάχιστους πόντους πάνω από το κόστος δανεισμού της Γερμανίας, εξοικονομώντας για το κράτος δισεκατομμύρια ευρώ.
 
Αυτές τις γνώσεις που έχω αποκτήσει στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αυτές τις εμπειρίες μου, θέλω να θέσω στη διάθεση του δήμου μας.
 
Στις 26 με 27 Μαΐου ο δήμος μας θα βγει νικητής. Γιατί είμαστε εδώ για να ενώσουμε. Σεβόμαστε όλους τους αντιπάλους μας. Εκτιμάμε και τον πατριωτισμό τους, και την διάθεση τους για προσφορά. Σχεδόν για πρώτη φορά στην πολιτική μας ιστορία δεν λέμε κακή κουβέντα για τους αντιπάλους μας, κοιτάμε μονό μπροστά και όχι την καμπούρα των άλλων. Γιατί «αντίπαλός μας» είναι μόνο η οπισθοδρόμηση, η παρακμή, η μετριότητα, η κακομοιριά. Έχουμε τόσα πράγματα να κάνουμε και θα τα κάνουμε.

Ο Ευρώτας δεν γυρίζει πίσω. Από τον Πάρνωνα μέχρι τον Ταΰγετο, από την Άρνα μέχρι τον Λογκανίκο, από τους Γοράνους που γεννήθηκε ο παππούς μου, μέχρι τον Βασσαρά απ΄ όπου κατάγεται η μάνα μου. Από τη Σπάρτη και την πλατεία Πέτρου Δούκα που γεννήθηκε ο πατέρας μου, μέχρι το Καστόρι που γεννήθηκε η γιαγιά μου. Όλος ο δήμος και η όλη περιοχή θα ζωντανέψουν. Θα ζωντανέψουν γιατί εσείς έτσι το θέλετε. Και γιατί εμείς μπορούμε.

Έχουμε εξαιρετικά στελέχη στον συνδυασμό μας, που ήδη έχουν ριχτεί στη μάχη για να φέρουμε τα πάνω-κάτω σε όλο τον δήμο.
 
Σας παρουσιάζω, λοιπόν το dream-team που θα τα δώσει όλα για την προκοπή της πόλης και της ανάταξης του δήμου.
 
Σπαρτιάτισσες και Σπαρτιάτες
Η Σπάρτη θα πάει μπροστά παρά τις λιγοστές εστίες αντίστασης και οπισθοδρόμησης.
Η Σπάρτη, και όταν λέω Σπάρτη εννοώ όλη την περιοχή μας, θα νικήσει.

Όλοι μαζί θα προχωρήσουμε μπροστά. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να μείνει πίσω. Το χρωστάμε σε όλους εσάς, το χρωστάμε στα παιδιά μας, και στα παιδιά των παιδιών μας. Το χρωστάμε στους προγόνους μας.

Ζήτω η Σπάρτη
Ζήτω οι Σπαρτιάτες και οι Σπαρτιάτισσες