Μαρουδάς: Η νίκη είναι κοντά και θα είναι ξεκάθαρη!

14/05/2019

Εγκαινιάστηκε την Κυριακή 12 Μαΐου στο Βλαχιώτη, το εκλογικό κέντρο του υποψηφίου Δημάρχου Ευρώτα, επικεφαλής του συνδυασμού «Συμμαχία Πολιτών Ευρώτα», Γιώργου Μαρουδά.

Κατά την ομιλία του προς τους πολίτες, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του συνδυασμού, ο κ. Μαρουδάς τόνισε:

Συνδημότισσες - Συνδημότες

Φίλες και Φίλοι της Δ.Ε Έλους

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την παρουσία σας απόψε στα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου στο Βλαχιώτη.

Η παρουσία σας εδώ στο Βλαχιώτη επιβεβαιώνει ότι η νίκη είναι κοντά και θα είναι ξεκάθαρη. Νίκη απαραίτητη για να αλλάξει πορεία ο τόπος μας. Νίκη για να αποκτήσουμε ξανά τον Ευρώτα που μας αξίζει.

Τα σημερινά εγκαίνια στο όμορφο και ισοδύναμο κέντρο του Δήμου μας, στο Βλαχιώτη συμπίπτουν με μια σημαντική γιορτή, την Γιορτή της Μητέρας και ως εκ τούτου την αφιερώνουμε στις μητέρες του Δήμου Ευρώτα και όλου του κόσμου.

Είμαι λοιπόν υποχρεωμένος να ξεκινήσω την σημερινή μου ομιλία σε μία από τα πιο σημαντικές κατευθύνσεις του προγράμματος μας που αφορά την στήριξη της οικογένειας, του σημαντικότερου θεσμού της Ελληνικής κοινωνίας.

Έχω εδραιωμένη πεποίθηση που απορρέει από την επαγγελματική μου διαδρομή και την οικογενειακή μου παράδοση, ότι η κοινωνική συνοχή, αλληλεγγύη όπως και η πρόοδος της κοινωνίας στηρίζεται στην οικογένεια, όπου τον καθοριστικό ρόλο παίζει η Μητέρα. Χρόνια πολλά στις Μητέρες και ειδικότερα στις μητέρες με τα παιδιά ΑμΕΑ.

Κυρίες και Κύριοι θέλω να μου επιτρέψετε να μοιραστώ κάποιες σκέψεις μου που θα μετουσιωθούν σε πράξη όταν με την δική σας θέληση και εμπιστοσύνη θα είμαι ο δήμαρχος της επόμενης τετραετίας.

Είναι βέβαιο και σίγουρο ότι τα έργα και οι υποδομές είναι απαραίτητα γιατί αναβαθμίζουν τον Δήμο μας και την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Όμως στην εποχή που διανύουμε της πολυεπίπεδης και ανθρωπιστικής κρίσης θεωρούμε ότι πάνω απ΄ όλα είναι ο άνθρωπος οι αξίες και οι ανάγκες του, αλλά κυρίως η οικογένεια το παιδί και οι ευπαθείς ομάδες των δημοτών μας που εδώ στον Δήμο Ευρώτα πλήττονται από τα συνεχή επί τέσσερα χρόνια ακραία καιρικά φαινόμενα με την βασικότερη επίπτωση την επί  πλέον μείωση του οικογενειακού εισοδήματος.

Ως Δήμος της κοινωνικής αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού θα προβούμε σε εξειδικευμένα μέτρα που θα επικεντρώνονται στα νέα νοικοκυριά, στην οικογένεια, το παιδί και την νεολαία.

Κυρίες και κύριοι
Αυτή η δέσμευση όπως και το σύνολο του προγράμματος μας είναι προσωπικό στοίχημα και της ομάδας των συνεργατών μου.

Όλοι μαζί συγκροτούμε ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο ελπίδας και αποτελέσματος, έργου και συνέπειας, ευθύνης και εργασίας.

Ήρθε η ώρα να ανατρέψουμε την πορεία παρακμής και εγκατάλειψης, την εικόνα ουραγού, που κάποιοι με τις παραλείψεις και τις ανεπάρκειες τους τα τελευταία χρόνια δημιούργησαν σΆ αυτό τον ευλογημένο τόπο, παρά τις ευκαιρίες και τα προγράμματα που είναι σε εξέλιξη.

Όσο κι αν προσπαθούν να δημιουργήσουν μια εικονική πραγματικότητα, αρκεί να ρωτήσουν εσάς τους κατοίκους αυτής της περιοχής.

Η εικόνα του Δήμου μας είναι αυτή που μας αξίζει;

Μπορεί να συνεχιστεί αυτό το κατάντημα;;;

Αρκεί μόνο να δει κάποιος το Βλαχιώτη, την πρωτεύουσα της Δ.Ε Έλους, που κάποιοι με πολύ κόπο και μόχθο την έκαναν πολιτεία οργανωμένη. Σήμερα φαντάζει σκιά του παρελθόντος!

Δρόμοι στον αστικό ιστό σε άθλια κατάσταση και εγκαταλειμμένο το σχέδιο πόλης με ελλιπείς υποδομές, ενώ τα αντιπλημμυρικά έργα δεν μπήκαν ούτε καν σε φάση διεκδίκησης, παρότι έχουν στοιχίσει ανθρώπινες ζωές!

Τα σκουπίδια συγκεντρώνονται όπως συγκεντρώνονται και ρίχνονται σε δήθεν κλειστές χωματερές παρότι το δημοτικό συμβούλιο έδωσε ενδεδειγμένες λύσεις στην συλλογή και διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων του Δήμου μας.

Το Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη αφημένο στην τύχη του χωρίς καν διεκδικητικό πλαίσιο από την τωρινή δημοτική αρχή.

Η αγροτική οδοποιία και η πρόσβαση στις παραλίες αποκτούν το χαρακτήρα της επικινδυνότητας.

Κάποιοι ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια διαχειρίστηκαν την τύχη αυτού του τόπου και το αποτέλεσμα είναι αυτό που ζούμε. Φτάνει πια…

Αναλαμβάνουμε την ευθύνη αλλαγής πορείας και ανασυγκρότησης του τόπου μας.
Αναλαμβάνουμε την ΕΥΘΥΝΗ της ανάδειξης του Δήμου μας σε ΠΡΩΤΟ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ...

Αγαπητοί μου συνδημότες
Για τα σχολεία μας πέραν της εύρυθμης λειτουργικότητας τους με επισκευές, συντηρήσεις  και κατασκευές όπου απαιτούνται, μαζί με την ασφάλεια και καταλληλότητα των προαυλείων θεωρούμε καθήκον μας, την αντισεισμική προστασία καθώς την συντήρηση και τοποθέτηση αλεξικέραυνων σε όλα τα σχολεία και φυσικά τα δημόσια κτίρια. Η κλιματική αλλαγή θα έχει πολύπλευρες εκφάνσεις και πρέπει να θωρακίσουμε τα σχολεία μας.

Ενώ τα αντιπλημμυρικά έργα και η ένταξη τους σε εξελισσόμενα προγράμματα όπως ο ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ θα έπρεπε βρίσκονται σε φάση έγκρισης. Ακούγεται πλέον ως κακόγουστο αστείο που δεν τιμά κανέναν ο Βορβάς και ο καθαρισμός των ρεμάτων που ναι μεν μπορεί να πέρασαν την τελευταία περίοδο, στην ευθύνη της Περιφέρειας, όμως αυτό δεν πρέπει να καθησυχάζει τον Δήμο μας.

Στις επιπτώσεις που έτσι κι αλλιώς θα συμβαίνουν λόγω της κλιματικής αλλαγής, δεν έχει σημασία το ποιος έχει την ευθύνη, αλλά πως με συνεργασία και αποτελεσματικότητα  θα προασπίζουμε την ζωή, το εισόδημα, τις αστικές και δημοτικές υποδομές.

Από εδώ το Βλαχιώτη το ισοδύναμο κέντρο του κάμπου μας δηλώνω κατηγορηματικά και δεσμεύομαι ότι τα έργα υποδομής θα έχουν ιεραρχήσεις, προτεραιότητες και κυρίως ισορροπία σε όλα τα χωριά του δήμου μας, με βάση τα κεκτημένα και τις ανάγκες που υπάρχουν.

Εγγυήτρια δύναμη μας είναι οι Πρόεδροι και τα Τοπικά Συμβούλια, όπου στα πλαίσια της ανεξαρτησίας τους, θα υπάρξει μόνιμη και γόνιμη συνεργασία. Δηλώνω με δύναμη ψυχής και πίστη στους δημοκρατικούς θεσμούς της Αυτοδιοίκησης ότι δεν θα υπάρξει καμμιά παρέμβαση στα χωριά χωρίς την γνώση, γνώμη και απόφαση των Προέδρων και των Τοπικών Συμβουλίων. Θέλουμε τα μηχανήματα έργου να είναι στην υπηρεσία των θεσμικών εκπροσώπων των χωριών και όχι στην υπηρεσία των αιρετών για την εξυπηρέτηση ρουσφετιών. Το τι συμβαίνει σήμερα το βλέπει ο κάθε πολίτης στα χωριά του που κατευθύνονται και τι εξυπηρετούν τα μηχανήματα έργου ακόμη και σήμερα δεκαπέντε μέρες πριν τις εκλογές.

Για την αγροτική οδοποιία η ένταξη της μελέτης της Δ.Ε  Έλους είναι θετική εξέλιξη και σε μας θα πέσει πλέον η ευθύνη να την υλοποιήσουμε.

Είμαστε εδώ στο Βλαχιώτη την έδρα του Δημοτικής Κοινότητας Έλους την συνεχιζόμενη πεδιάδα του Τρινάσου με τον ποταμό Ευρώτα πρωταγωνιστή των υδάτινων πόρων αλλά και απόληξης όλων των επιπτώσεων.

Τα δικά μας προϊόντα με την υψηλή προστιθέμενη αξία πρέπει να έχουν συνεχιζόμενη ροή στις αγορές με την συνδρομή και συμβολή του Δήμου Ευρώτα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του.

Έτσι στα πλαίσια της ανασυγκρότησης των υπηρεσιών του Δήμου θα αναβαθμιστεί στο γραφείο αγροτικής ανάπτυξης σε ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ και μόνιμου συμβουλίου ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ & ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ στα πλαίσια του Δημοτικού Συμβουλίου Διαβούλευσης.

Είναι πρώτη μας προτεραιότητα η άμεση πιστοποίηση του ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΑΣΤΕΡΙΟΥ και η λειτουργία του ενισχύοντας με Τεχνολογικό εξοπλισμό για την απρόσκοπτη λειτουργία του.

Εδώ και ένα χρόνο παραμένει για άγνωστους λόγους κλειστό και τα χρήματα που δόθηκαν για την Έρευνα και την Τεχνολογία ήταν μηδενικά. Προφανώς είχαν άλλες προτεραιότητες και αυτό είναι στην κρίση των συνδημοτών μας.

Θα προχωρήσουμε να υλοποιήσουμε την δράση της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης των υδάτινων πόρων του Δήμου Ευρώτα με αιχμή την περιοχή της Γλυκόβρυσης και του Αστερίου .Είναι απορίας άξιο πως στον προϋπολογισμό που συντάχθηκε και ψηφίστηκε το  Δεκέμβριο 2017 ως έργο προτεραιότητας απεντάχθηκε από την τωρινή δημοτική αρχή;;;;
Στον φετινό Προϋπολογισμό του 2019 μετά την πίεση του Προέδρου της Γλυκόβρυσης  και δημοτικών συμβούλων εντάχθηκε όμως με λιγότερα χρήματα.

Δεσμευόμαστε ότι θα ξεκινήσουμε τις μελέτες, μαζί με την βελτίωση και εκσυγχρονισμό του υφιστάμενου αποχετευτικού δικτύου, την σύνδεση με τις Τοπικές Κοινότητες της Γλυκόβρυσης, του Έλους, της Μυρτιάς, των Γουβών.

Η βελτίωση του δικτύου ύδρευση στις Τ.Κ της Μυρτιάς, των Γουβών και σε άλλες Τοπικές Κοινότητες είναι αυτονόητη δράση του προγράμματός μας.

Επίσης οι άξονες δράσεις του προγράμματος μας για το Βλαχιώτη και την Δ.Ε. Έλους περιλαμβάνει:

- Προώθηση μελέτης και κατασκευής του αντιπλημμυρικού έργου της Λάκκας.
- Προώθηση της μελέτης - κατασκευής πεζοδρομιών και ποδηλατοδρόμων Ε.Ο. Σκάλας - Βλαχιώτη.
- Εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης για τις Δημοτικές Κοινότητες Σκάλας – Βλαχιώτη
- Εφαρμογή των σχεδίων Πόλεων Σκάλας και Βλαχιώτη
- Εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης για τις Δημοτικές Κοινότητες Σκάλας – Βλαχιώτη
- Εκσυγχρονισμός του Κ.Υ Βλαχιώτη . Η ένταξη στο ΕΣΠΑ με 200.000 ευρώ ήταν προϊόν διεκδίκησης. Στοχεύουμε να διεκδικήσουμε μαζί με τον Τεχνολογικό Εκσυγχρονισμός και το Εξειδικευμένο προσωπικό το Κ.Υ Βλαχιώτη να αποτελέσει το κέντρο βάρους για προωθημένες παροχές υγείας όπως η ΤΗΛΕΪΑΤΡΙΚΗ.
- Προώθηση
- Επικαιροποίηση της μελέτης και κατασκευής της παράκαμψης Μυρτιάς
- Αξιοποίηση της κληρονομίας Παπαδάκου  στην Μυρτιά, που ακόμα δεν έχει αξιοποιηθεί και γνωρίζεται όλοι ποιος έχει την ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ευθύνη.
- Συνεργασία - προγραμματική σύμβαση με τον Φορέα Πάρνωνα - Μουστού - Μαινάλου - Μονεμβασίας για την Διαχείρισης του ποταμού Ευρώτα - παρατηρητήρια ήπιος τουρισμός.
- Αξιοποίηση των δημοτικών εκτάσεων στην παραλία  Έλους
- Εκπόνηση μελετών σχετικά με την ανάπλαση/διαμόρφωση του παραλιακού μετώπου και του δέλτα του Ευρώτα και συμμετοχή σε προγράμματα για θέματα περιβάλλοντος και προώθηση περιβαλλοντικής επιμόρφωσης για την υποβολή προτάσεων μας περιοχές NATURΑ
- Εκπόνηση μελέτης για την λειτουργία της Παιδικής Βιβλιοθήκης Τ.Κ Βλαχιώτη   
- Επικαιροποίηση της μελέτης του κολυμβητηρίου
- Βελτίωση του στίβου και του αγωνιστικού χώρου του Δημοτικού Σταδίου Βλαχιώτη
- Πολιτιστικό Καλοκαίρι με επίκεντρο το Επιδαύρειο  Θεάτρου Βλαχιώτη

Τέλος το Βλαχιώτη διαθέτει τις υποδομές όπως το κλειστό Γυμναστήριο, το δημοτικό Στάδιο το Επιδαύρειο Θέατρο που μπορούν να φιλοξενήσουν δράσεις και γεγονότα Πανελλήνιας και διεθνούς εμβέλειας που ήδη πριν χρόνια έχουν γίνει με σημαντική επιτυχία και προβολή του Δήμου Ευρώτα.

Εμείς ξέρουμε, πολύ καλά τι πάει να πει ΕΥΘΥΝΗ…

Συγκροτήσαμε το ψηφοδέλτιο μας, με στελέχη της κοινωνίας, επιστήμονες, αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες, νέους - νέες μαζί με έμπειρα στελέχη αυτοδιοικητικά στελέχη και να διεκδικήσουμε την στήριξη σας με μια μόνο δέσμευση:

Να εξασφαλίσουμε την επόμενη μέρα, της αξιοπρέπειας και της ποιότητας που αξίζετε εσείς και τα παιδιά σας. Όχι πια χαμένες ευκαιρίες για τον τόπο μας.
-  ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΕΞΩΣΤΡΕΦΗ ΔΗΜΟ ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ,ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΜΑΣ.
- ΕΧΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΕΣΑΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΥΡΩΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ.
- ΤΟΝ ΕΥΡΩΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΑ ΕΥΡΩΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΙΣΟΡΡΟΠΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΧΑΣΤΙΚΑ

Σας ευχαριστώ!      
 
Γεώργιος Μαρουδάς
Υπ. Δήμαρχος Ευρώτα
«Συμμαχία Πολιτών Ευρώτα»