Μοιράγιας: Να κάνουμε τη Σπάρτη πιο όμορφη και να ζωντανέψουμε τα χωριά μας! Ή πάμε μπροστά ή μένουμε στα ίδια…

17/05/2019

Συνέντευξη παραχώρησε στην ιστοσελίδα μας ο Σπύρος Μοιράγιας, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Σπάρτη - Δήμος που μας αξίΖΕΙ» του Πέτρου Δούκα.

«Γνώμονα πάντα, δεν είχα ούτε τη θέση, ούτε την καρέκλα. Γνώμονας πάντα, ήταν το συμφέρον της πόλης και μόνο. Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πέτρος Δούκας πιστεύω ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά που έχει ανάγκη ο Δήμος μας», τόνισε αρχικά ο κ. Μοιράγιας μιλώντας  για τη μετακίνησή του στον συνδυασμό του κ. Δούκα, προσθέτοντας πως ο κ. Δούκας «θα είναι δήμαρχος μιας τετραετίας, δεν έρχεται να γίνει επαγγελματίας δήμαρχος».

Αναφορικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων ο κ. Μοιράγιας σημείωσε πως χρειάζεται «καλύτερη ενημέρωση του πολίτη», ενώ υπογράμμισε πως «η θέση μας είναι, τα απορρίμματα θα τα διαχειριστεί ο Δήμος μας». Σχετικά με τις πεζοδρομήσεις και τις αναπλάσεις ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό του Πέτρου Δούκα, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Για να γίνουν μερικές πεζοδρομήσεις πρέπει να ανοιχτούν μερικά αδιέξοδα. Σε εμάς τα αδιέξοδα είναι πρώτη προτεραιότητα. Πρέπει να μάθουμε να περπατάμε. Χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας. Πρέπει να ομορφύνουμε την πόλη. Στην ανάπλαση της πόλης δεν διαφωνεί κανένας πολίτης».

Μιλώντας για το νέο αρχαιολογικό μουσείο Σπάρτης, ο κ. Μοιράγιας ανέφερε: «Πρέπει να φτιαχτεί το καινούργιο μουσείο, το έχει ανάγκη η Σπάρτη αλλά μην ξεχνάμε και το υπάρχον μουσείο. Έχουμε αρχαιολογικό μουσείο το οποίο τα τελευταία 20-22 χρόνια το έχουμε απαξιώσει».

«Τα προβλήματα θα λυθούν όταν αναδείξουμε την πόλη, την κάνουμε όμορφη και ζωντανέψουμε και τα χωριά. Από εκεί θα επέλθει η αλλαγή στη Σπάρτη», τόνισε στη συνέχεια ο κ. Μοιράγιας, ο οποίος ακολούθως μίλησε για τη διαχείριση της καθημερινότητας λέγοντας μεταξύ άλλων πως «αν ο πολίτης δεν αισθανθεί ότι ο Δήμος είναι δικός του, δεν πρόκειται να πετύχουμε τίποτα. Οι εργαζόμενοι πρέπει να δουλέψουν σε σωστές βάσεις. Η ποιότητά τους είναι από καλή έως άριστη. Πρέπει να αισθανθούν ότι είναι εργαζόμενοι του Δήμου και όχι του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων».

«Από τις πρώτες προτεραιότητες που έχουμε είναι η ανάδειξη του Ευρώτα», σημείωσε ο κ. Μοιράγιας, προσθέτοντας πως «θέλουμε να αναπτύξουμε τα ιστορικά στοιχεία της πόλης, να προσελκύσουμε κόσμο, και η προσωπικότητα του κ. Δούκα εγγυάται όλα αυτά. Γιατί πέρα από τις πολιτικές διαστάσεις, είναι ένας μάνατζερ που έχει επαφές με πάρα πολλούς επενδυτές. Η Σπάρτη μπορεί να γίνει η ναυαρχίδα της τουριστικής ανάπτυξης όχι μόνο της Πελοποννήσου, αλλά και της χώρας. Βρισκόμαστε στην εποχή της πολιτικής της λάμπας. Βρισκόμαστε στην εποχή του φαρασιού και της σκούπας. Ένας προγραμματισμός χρειάζεται. Όταν προγραμματίσεις σωστά οι εργαζόμενοι θα βγάλουν περισσότερη δουλειά με λιγότερο κόπο δικό τους και θα κερδίσει ο Δήμος».

Τέλος, αναφερόμενος στο διακύβευμα των προσεχών εκλογών στον Δήμο Σπάρτης, ο κ. Μοιράγιας ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ή πάμε μπροστά ή μένουμε στα ίδια, είναι απλά τα πράγματα. Έχουμε από τη μία μεριά να επιλέξουμε έναν άνθρωπο ο οποίος λέει θα κατέβω για τέσσερα χρόνια, θα δρομολογήσω πέντε πράγματα, και έναν συνδυασμό ο οποίος κανένας μας δεν έχει ζητήσει θέση, έχουμε αποδεχθεί πλήρως όλοι αυτό που είπε ο επικεφαλής ότι την άλλη μέρα θα πάμε όλοι μαζί και οι 41, και από την άλλη πλευρά, έχουμε παλιές νοοτροπίες προηγούμενης 20ετίας. Εύχομαι οι πολίτες να σκεφτούν το μέλλον τους. Ας κάνουμε κάποτε την πόλη μας πρότυπο ανάπτυξης. Μπορούμε».

Δείτε παρακάτω τη συνέντευξη