Πουλοκέφαλος: Τι έργα θα γίνουν στη Λακωνία για να την «απογειώσουν»!

21/05/2019

Συνέντευξη παραχώρησε στην ιστοσελίδα μας ο Γιώργος Πουλοκέφαλος, υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στη Λακωνία με τον συνδυασμό «Νέοι Δρόμοι για την Πελοπόννησο» του Γιώργου Δέδε.

Ο κ. Πουλοκέφαλος αρχικά μίλησε για το έργο της περιφερειακής αρχής λέγοντας πως «ο κ. Τατούλης τα τελευταία χρόνια έχει υποσχεθεί πάρα πολλά πράγματα και απ΄ αυτά που έχει υποσχεθεί, είναι ζήτημα αν έχει εκτελέσει ή αν έχει κάνει το 10% των υποσχέσεών του», ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στο νέο αρχαιολογικό μουσείο Σπάρτης, στο Νοσοκομείο, στη νέα είσοδο της Σπάρτης, στην παλιά γέφυρα μεταλλική γέφυρα, η οποία όπως είπε «έπρεπε να χει ανακατασκευαστεί και να έχει δοθεί σαν οδογέφυρα», καθώς και στο μείζον θέμα της διαχείρισης των υδάτων.

Μιλώντας για τα οδικά έργα που πρέπει να γίνουν στη Λακωνία ο κ. Πουλοκέφαλος τόνισε πως ένας δρόμος Γύθειο - Σκάλα - Σπάρτη, οποίος θα είναι 20 λεπτά, θα λύσει πολλά ζητήματα, ενώ αναφερόμενος στη παράκαμψη  Σκάλας - Βλαχιώτη, σημείωσε πως τη μελέτη που είναι υπό σύνταξη, την ανέλαβε να την κάνει κατόπιν παρέμβασης του υποψήφιου Περιφερειάρχη Γιώργου Δέδε, ο ΜΟΡΕΑΣ αδαπάνως.

Σχετικά με την Σπάρτη, ο κ. Πουλοκέφαλος τόνισε μεταξύ άλλων πως «αυτή η πόλη θα απογειωθεί οικονομικά εάν αξιοποιήσουμε αυτό το πολιτιστικό απόθεμα που έχουμε, κάνοντας ένα απλό πράγμα. Να δώσουμε περιεχόμενο στην έννοια της αρχαίας Σπάρτης. Να έρθει ο περιηγητής, ο τουρίστας στην πόλη μας και να βλέπει τι σημαίνει αρχαία Σπάρτη».

Στην ερώτηση αν Λακωνία μπορεί να έχει αεροδρόμιο, ο κ. Πουλοκέφαλος ανέφερε πως «μπορεί να έχει αεροδρόμιο γιατί υπάρχει χώρος» και πρόσθεσε πως «σε αυτές τις περιπτώσεις κάθεσαι και βάζεις κάτω τις καμπύλες κόστους - οφέλους. Μπορούμε, όμως αφού λύσουμε κάποιες προτεραιότητες, στη συνέχεια να βάλουμε μπροστά και αυτό. Στο απώτερο μέλλον μπορεί να διεκδικήσει ένα αεροδρόμιο».

Τέλος, ο κ. Πουλοκέφαλος αναφέρθηκε στην πολιτική του σταδιοδρομία λέγοντας: Ο κόσμος με ξέρει και γνωρίζει ότι ο Γιώργος ο Πουλοκέφαλος είναι ένα από τα ιστορικά μέλη του ΠΑΣΟΚ. Ανήκω στο ιστορικό πατριωτικό ΠΑΣΟΚ. Εξακολουθώ και ανήκω στον χώρο της κεντροαριστεράς, είμαι ΠΑΣΟΚ. Σε αυτή τη φάση πολιτεύομαι για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, βοηθώντας τον Γιώργο τον Δέδε, με τον οποίο συνδεόμαστε εδώ και 30 χρόνια με μια φιλία», ενώ τόνισε πως «στο ψηφοδέλτιό μας έχουμε και Οικολόγους, έχουμε και Νεοδημοκράτες, έχουμε και ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Το στηρίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ και έχουμε πει ότι οποιαδήποτε στήριξη από πολιτικό χώρο είναι καλοδεχούμενη».


Δείτε παρακάτω τη συνέντευξη