Κορωνιός: Κάποιοι προσπαθούν να γίνουν αυτόκλητοι σωτήρες... Ποιοι είναι οι νέοι; Η Σπάρτη δεν έχει το περιθώριο να χάσει ούτε μια μέρα…

22/05/2019

Συνέντευξη παραχώρησε στην ιστοσελίδα μας ο Κωνσταντίνος Κορωνιός, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Ενωμένοι Πολίτες Δήμου Σπάρτης» του Σταύρου Αργειτάκου.

«Τρέφω εκτίμηση και σεβασμό στο πρόσωπο, στις ιδέες και στο όραμα του κ. Αργειτάκου. Θέλουμε μία σύγχρονη πόλη, φιλική και φιλόξενη. Τόσο ο κ. Αργειτάκος, όσο και οι Ενωμένοι Πολίτες έχουμε ένα ξεκάθαρο όραμα: Θέλουμε να καταστήσουμε τη Σπάρτη μία πόλη πρότυπο. Να γίνουμε η Σπάρτη του μέλλοντος», τόνισε αρχικά ο κ. Κορωνιός, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε εκτενώς στο πρόγραμμα του συνδυασμού λέγοντας: «Το πρόγραμμά μας είναι το καμάρι μας. Είναι αποτέλεσμα δουλειάς μηνών. Αποτελείται από 7 βασικούς άξονες: Καθημερινότητα των πολιτών, κοινωνική πολιτική, παιδεία, πολιτισμός, τουρισμός, αθλητισμός, επιχειρηματικότητα & αγροτική οικονομία. Πυρήνας του προγράμματός μας είναι όλα εκείνα τα μικρά που κάνουν τη μεγάλη διαφορά».

Μιλώντας για τα νέα πρόσωπα στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές ο κ. Κορωνιός ανέφερε μεταξύ άλλων: «Δεν μπορώ να αναγνωρίσω τον χαρακτήρα του νέου σε πολιτικούς οι οποίοι έχουν αποβληθεί από την κεντρική πολιτική σκηνή, έχουν κλείσει τον πολιτικό τους κύκλο, είτε θελημένα, είτε αν θέλετε το ίδιο το σύστημα τους οδήγησε εκτός, και οι οποίοι, τελευταία στιγμή ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν τη δημαρχία μιας πόλης αναλαμβάνοντας μια παράταξη η οποία έχασε τον ηγέτη της και ερχόμενοι ως λύση έσχατης ανάγκης προσπαθούν να γίνουν αυτόκλητοι σωτήρες. Συγγνώμη αλλά αυτό δεν είναι νέο. Δεν θα μπορούσα επίσης να χαρακτηρίσω νέο, δημοτικές παρατάξεις οι οποίες αποτελούνται από εν ενεργεία δημοτικούς συμβούλους -εκλεγμένοι με την προηγούμενη δημοτική αρχή- οι οποίοι λίγο πριν την ολοκλήρωση της θητείας τους αποφάσισαν να διαβούν τον Ρουβίκωνα, να πάνε σε μια άλλη παράταξη και να αρχίζουν να μας μιλούν για ένα νέο μέλλον».

Ακολούθως ο κ. Κορωνιός, ο οποίος είναι υποψήφιος Διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ανέλυσε πολλές σημαντικές παρεμβάσεις που κατά τη γνώμη του πρέπει να υλοποιηθούν στο Δήμο Σπάρτης, τονίζοντας πως «Η Σπάρτη δεν έχει το περιθώριο να χάσει ούτε μια μέρα. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε το μέλλον. Έχουμε όλες εκείνες τις προτάσεις, όλες εκείνες τις δράσεις και θα ξεκινήσουμε να δημιουργούμε το μέλλον όλοι μαζί».

«Αυτό που θα ήθελα να πω σε όλους τους συνδημότες, είναι να προσπαθήσουμε αυτή τη φορά, σε αυτές τις τόσο κρίσιμες εκλογές για την πόλη, να κρίνουμε με καθαρά αντικειμενικά κριτήρια», σημείωσε ο κ. Κορωνιός.


Δείτε παρακάτω τη συνέντευξη