Αργυρόπουλος: Τι απαντά σε όσους λένε πως ο Δήμος Σπάρτης δεν έχει κάνει έργα…

22/05/2019

Τον Παναγιώτη Αργυρόπουλο, πρώην Αντιδήμαρχο Σπάρτης, τωρινό Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης και υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο στις προσεχείς εκλογές με τον συνδυασμό «Δημοτική Ενωτική Κίνηση Σπάρτης» του Βαγγέλη Βαλιώτη φιλοξένησε το στούντιό μας, για μια συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης.

«Καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό να αλλάξουμε τα πράγματα στον Δήμο. Προσπαθούμε να ολοκληρώσουμε ένα έργο που ξεκινήσαμε. Θέλουμε να μας δώσει αυτή τη δυνατότητα ο Σπαρτιατικός λαός» τόνισε αρχικά ο κ. Αργυρόπουλος και ανέφερε στη συνέχεια «Εγώ ήμουν αμισθί πέντε χρόνια, και οι υπόλοιποι πιστεύω, όλα τα Νομικά Πρόσωπα δεν πήραν χρήματα, τα αφήσαμε στον Δήμο. Μόνο ένας Πρόεδρος Οργανισμού πήρε την αντιμισθία, όλοι οι άλλοι δεν την πήραμε. Στα χρόνια της λιτότητας, με τα χρήματα που ωφελήθηκε ο δήμος από τη μη πληρωμή των αντιμισθιών, έκανε κάποια έργα».

Αμέσως μετά, ο κ. Αργυρόπουλος μίλησε για το σχέδιο πόλης και τις πεζοδρομήσεις και σημείωσε μεταξύ άλλων: «Ξεκινήσαμε πειραματικά. Κλείναμε το κέντρο όταν είχαμε τις εκδηλώσεις Ανοικτή Πόλη - Λευκή Νύχτα και όπως είδατε λειτούργησε. Προσπαθήσαμε να κάνουμε τις πεζοδρομήσεις αλλά υπήρξε πρόβλημα γιατί, είναι εθνική οδός και η Παλαιολόγου και η Λυκούργου. Έπρεπε να γίνει αποχαρακτηρισμός. Νομίζαμε ότι ο αποχαρακτηρισμός είναι πιο εύκολο να γίνει. Από το 2105 έχουμε ξεκινήσει τη διαδικασία και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Όλη αυτή η προσπάθεια όμως είχε αποτέλεσμα. Όταν ήρθε το πρόγραμμα για την ανάπλαση του Κέντρου Εμπορίου ήμασταν έτοιμοι και υποβάλαμε το σχέδιο, το δέχθηκε ο Εμπορικός και καταφέραμε και το εντάξαμε».

Ακολούθως ο κ. Αργυρόπουλος απάντησε σε όσους λένε πως δεν έχουν γίνει έργα στον Δήμο Σπάρτης, μίλησε εκτενώς για αυτά που πραγματοποιήθηκαν στον Δήμο Σπάρτης τα τελευταία χρόνια, όπως τα πεζοδρόμια, οι ασφαλτοστρώσεις, τα έργα σε σχολικές μονάδες κ.ά, ενώ αναφέρθηκε στο Ξενία, στη Μαθητική Εστία και στη Λαϊκή Αγορά. Όπως τόνισε, υπάρχουν σκέψεις για μια στεγασμένη αγορά στην περιοχή κάτω από το ΚΤΕΛ.

Τέλος, ο κ. Αργυρόπουλος, τόνισε πως έχει γίνει ένα πολύ σημαντικό έργο και κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν τον συνδυασμό του Βαγγέλη Βαλιώτη.

Δείτε παρακάτω τη συνέντευξη