Δείτε τι ετοιμάζει ο Αργειτάκος για τον Δήμο Σπάρτης αν εκλεγεί Δήμαρχος!

23/05/2019

Τον Σταύρο Αργειτάκο, υποψήφιο Δήμαρχο Σπάρτης, επικεφαλής του συνδυασμού «Ενωμένοι Πολίτες Δήμου Σπάρτης» φιλοξένησε το στούντιό μας, λίγες μόλις μέρες πριν τις εκλογές της 26ης Μαΐου.

«Είμαι περήφανος που είμαι Σπαρτιάτης. Όσοι με ξέρουν, γνωρίζουν ότι έχω μεγάλο πάθος και μεγάλες φιλοδοξίες για αυτό τον τόπο. Για αυτό και είμαι πάλι υποψήφιος. Όραμά μας είναι να διαμορφώσουμε την πόλη της Σπάρτης σε μια πόλη πρότυπο, αντάξια της δυναμικής, όπως προκύπτει από την ιστορία και τον χαρακτήρα της» ανέφερε αρχικά ο κ. Αργειτάκος και πρόσθεσε «Δίπλα μου έχω μια καταπληκτική ομάδα από παλιούς, έμπειρους και αρκετούς νέους υποψήφιους οι οποίοι έχουν ειδικές επιστημονικές γνώσεις απαραίτητες για το έργο μας», Μάλιστα κάλεσε τους πολίτες να διαβάσουν το πρόγραμμα των «Ενωμένων Πολιτών». «Θα διαπιστώσουν ποια δημοτική παράταξη έχει πρόγραμμα με συγκεκριμένες προτάσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Η καθαριότητα, όχι μόνο στη Σπάρτη αλλά και στα χωριά, στις κοινότητες, είναι δραματική. Η καθαριότητα που υπήρχε πριν ήταν πολύ καλύτερη απ΄ ότι τώρα. Εμείς θα αλλάξουμε το σύστημα με τους πολλούς και μικρούς κάδους. Ήταν ντροπή το Πάσχα για την πόλη της Σπάρτης και περιφερειακά και στο κέντρο της πόλεως και στα χωριά, να είναι γεμάτοι οι κάδοι και μεγάλος όγκος απορριμμάτων έξω από αυτούς» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Αργειτάκος για το θέμα της καθαριότητας, ενώ σχετικά με τα αιτήματα των πολιτών προς τον Δήμο, είπε: «Εμείς είχαμε καθιερώσει το πενταψήφιο νούμερο με εργαζόμενο, όχι με αυτόματο τηλεφωνητή. Υπάρχουν αιτήματα πολιτών από το 2015 και δεν έχουν απαντηθεί. Αυτό είναι εξοργιστικό, είναι πλήρως απαξιωτικό για τον πολίτη».

Όσον αφορά στις αναπλάσεις, ο υποψήφιος Δήμαρχος Σπάρτης ανέφερε πως «Θα υλοποιήσουμε τη διαδικασία ΣΒΑΚ, τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, που είναι τα μόνα που χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση. Και με στεναχωρεί το γεγονός ότι η παρούσα δημοτική αρχή καίτοι έχει ψηφιστεί ο νόμος που αναφέρει τους φορείς που πρέπει να συμμετέχουν στην όλη διαδικασία, των οποίων η γνώμη είναι υποχρεωτική για να προχωρήσουμε, έχει πάρει αποφάσεις, αναθέτει μελέτες, χωρίς να υπάρχει αυτή η διαδικασία των ΣΒΑΚ», προσθέτοντας πως «Πρέπει να συνυπάρξουν όλες οι μορφές κινητικότητας. Επειδή αυτές οι παρεμβάσεις είναι σημαντικές -σε βάθος 50 ετών, 70 ετών, μπορεί να μην υπάρξουν ξανά άλλες τέτοιες παρεμβάσεις- θα πρέπει λοιπόν να υπάρχει συναίνεση και αρμονική συνεργασία όλων των φορέων, της δημοτικής αρχής, της περιφέρειας ενδεχομένως, για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε». Επίσης, ανέφερε πως «η μελέτη που έχουμε εμείς και οι άλλες μελέτες μας δίνουν τη δυνατότητα να μιλάμε για μια άλλη Σπάρτη η οποία θα είναι ελκυστική για τους επισκέπτες και θα δίνει διέξοδο στην καθημερινότητα των κατοίκων».

Στη συνέχεια ο κ. Αργειτάκος ανέλυσε τις προτάσεις των «Ενωμένων Πολιτών», πάνω σε πάρα πολλά θέματα, όπως το κυκλοφοριακό, τις θέσεις πάρκινγκ, τις εισόδους της Σπάρτης, το Πάρκο του ΟΤΕ και τα σχέδιά τους για μια «έξυπνη πόλη», ενώ αναφορικά με την τουριστική προβολή του Δήμου τόνισε: «Όταν λέω ότι είμαστε οι μόνοι που έχουμε πρόγραμμα, το λέω και το εννοώ. Και δεν ήταν ευκαιριακό και της στιγμής με τέσσερις σελίδες. Τον Οκτώβριο παρουσιάσαμε το πρόγραμμα για τον τουρισμό. Προτείναμε τη δημιουργία Τουριστικού Οργανισμού στον οποίο θα συμμετέχει βέβαια ο Δήμαρχος ή εκπρόσωπος του δήμου, αλλά θα συμμετέχουν όλοι εμπλεκόμενοι φορείς, άμεσα ή έμμεσα, που έχουν σχέση με τον τουρισμό».

«Η Σπάρτη είναι έτοιμη να κάνει το άλμα. Αν θα είναι μεγαλύτερο ή μικρότερο εξαρτάται από αυτόν που θα είναι στη διοίκηση. Εμείς θα κάνουμε το μεγάλο άλμα. Εμάς μας ενδιαφέρει όταν λήξει η θητεία μας να κοιτάξουμε τους συμπολίτες μας στα μάτια και να τους πούμε ΄΄σας υποσχεθήκαμε αυτά και τα πράξαμε΄΄ », σημείωσε ο κ. Αργειτάκος, ο οποίος ακολούθως εξήγγειλε δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη για τους πολίτες. «Μελετήσαμε με την επιστημονική ομάδα, ένα σχέδιο που θα βάλει τον Δήμο Σπάρτης σε νέα τροχιά ανάπτυξης μέσω συγκεκριμένης μεθοδολογίας, η οποία θα παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη σε όλους τους συμπολίτες μας. Δεν θα είναι μόνοι τους. Ο Δήμος θα είναι πάντοτε δίπλα τους. Αισθάνομαι απόλυτα ικανοποιημένος για αυτή τη δυνατότητα που θα παρέχουμε στους συμπολίτες μας. Ακόμη και επαγγελματικό προσανατολισμό. Τις υπηρεσίες αυτές θα τις παρέχει ο Δήμος δωρεάν».

Δείτε παρακάτω τη συνέντευξη και ενημερωθείτε για όσα ετοιμάζει για τον Δήμο Σπάρτης ο κ. Αργειτάκος και οι «Ενωμένοι Πολίτες»