Σκούρος: Μέσα σε 8 χρόνια έχουν γίνει στη Λακωνία έργα υποδομής, που δεν είχαν γίνει τα προηγούμενα 30 χρόνια

23/05/2019

Τον Χαράλαμπο Σκούρο, υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο στη Λακωνία με τον συνδυασμό «Νέα Πελοπόννησος» του Πέτρου Τατούλη φιλοξένησε το στούντιό μας.

«Είμαι πολύ περήφανος που συμμετέχω στον συνδυασμό της Νέας Πελοποννήσου του Πέτρου Τατούλη γιατί από το 2010 που είμαστε μαζί, συμμετείχα και βοήθησα όσο μπορούσα και εγώ με τις δικές μου δυνάμεις στην εδραίωση και την επιτυχία του θεσμού της αιρετής περιφέρειας που, όπως λέει ο κ. Τατούλης και το έχουμε ασπαστεί όλοι, ίσως ήταν η μεγαλύτερη και προοδευτικότερη διοικητική μεταρρύθμιση που συνέβη στο ελληνικό κράτος», δήλωσε αρχικά ο κ. Σκούρος και στη συνέχεια ανέφερε «Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα ήταν η Πελοπόννησος αν δεν υπήρχε αυτό το σχήμα της Νέας Πελοποννήσου με επικεφαλής τον κ. Τατούλη». 

Ακολούθως, ο κ. Σκούρος μιλώντας για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αναφέρθηκε στο χρονικό του ζητήματος και ανέλυσε όλες τις κινήσεις που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια. «Είμαστε σε καλό δρόμο πλέον. Είναι το έργο μοντέλο σε όλη τη χώρα», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Σχετικά με το έργο της νέα εισόδου της Σπάρτης, ο κ. Σκούρος υπογράμμισε ότι «εκτός από το ότι θα εξυπηρετήσει όλα τα χωριά του Πάρνωνα που θα έχουν άμεση πρόσβαση, θα συνδέσει την πόλη με τον αυτοκινητόδρομο Λεύκτρο - Σπάρτη, την παράκαμψη Σκούρα - Πυρί και το σημαντικότερο απ΄ όλα είναι ότι μέσω αυτής της γέφυρας αποκτά η πόλη πρόσβαση στο ποτάμι του Ευρώτα». Μάλιστα τόνισε πως από τη νέα είσοδο μέχρι την παλιά γέφυρα, με ένα σχέδιο σε συνεργασία του Δήμου και της Περιφέρειας, μπορεί να αναπτυχθεί με μια πολύ ήπια οικιστική ανάπλαση ένα τεράστιο θεματικό πάρκο, το οποίο  σε συνδυασμό με τη μελέτη που τρέχει για την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων, θα κάνει προορισμό τη Σπάρτη.

Ερωτηθείς εάν μπορεί να είναι βιώσιμο ένα αεροδρόμιο στη Λακωνία ο κ. Σκούρος απάντησε πως «έτσι όπως είναι κατάσταση τώρα, δεν είναι. Στην πορεία και εφόσον καταστεί η Σπάρτη προορισμός και με τις ξενοδοχειακές μονάδες που αναπτύσσονται, πιστεύω ότι θα έρθει κάποια στιγμή το πλήρωμα του χρόνου που θα είναι βιώσιμο».

Αναφορικά με το νέο αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης, ο κ. Σκούρος τόνισε την αναγκαιότητα υλοποίησης του έργου και σημείωσε πως «αν σκεφτούμε μέχρι τώρα τι έχει γίνει, θα δούμε όλες τις ενέργειες που έγιναν προς αυτό τον σκοπό, έχουν γίνει μόνο από τον Πέτρο τον Τατούλη και κανέναν άλλον». Πρόσθεσε δε, πως «ελπίζουμε ότι αυτό που είχαμε ονειρευτεί από τη αρχή, ότι θέλουμε ένα εμβληματικό μουσείο στη Σπάρτη και όχι απλώς ένα κτήριο - αποθήκη, θα γίνει πραγματικότητα».

«Μέσα σε αυτά τα 8 χρόνια έχουν γίνει έργα υποδομής, όσα δεν είχαν γίνει τα προηγούμενα 30 χρόνια. Αυτό δεν πρέπει να το αμφισβητούμε», επισήμανε ο κ. Σκούρος σχετικά με το οδικό δίκτυο της Λακωνίας, ενώ μιλώντας ειδικότερα για τον άξονα Σπάρτη - Γύθειο, ανέφερε πως «η μελέτη σχεδόν έχει τελειώσει, η μελέτη παράκαμψης των Χανίων Βασιλακίου πέρασε από το Περιφερειακό Συμβούλιο, έχει μπει για ένταξη σε πρόγραμμα. Αυτό αμέσως δημιουργεί δικαίωμα για ένταξη και της παράκαμψης των Αιγιών και υπολογίζουμε ότι Γύθειο - Σπάρτη σε λίγο θα είναι 20 λεπτά».

Τέλος, ο κ. Σκούρος κάλεσε τους πολίτες να εμπιστευτούν τη «Νέα Πελοπόννησο» του Πέτρου Τατούλη και την επόμενη τετραετία και πρόσθεσε: «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου πρέπει να πάει μπροστά. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω από την αρχή. Από τη μια μεριά έχουμε έναν ικανό πολιτικό με γνώση της διεθνούς πραγματικότητας και της κατάστασης στην Ελλάδα, έναν πολιτικό με εμπειρία από την κεντρική πολιτική σκηνή, εργατικό, μεθοδικό, αναγνωρίσιμο σε όλες τις περιφέρειες της Ευρώπης και της Κίνας τα δύο τελευταία χρόνια και απέναντί του έχουμε τους υπόλοιπους συνδυασμούς που το μεγαλύτερο προσόν των επικεφαλής, είναι ο ορισμός τους από το κόμμα».


Δείτε παρακάτω τη συνέντευξη