Τζανετέα: Αυτή τη φορά εκλέγομαι με σταυρό - Φέραμε στη Λακωνία πάνω από 370 εκ. ευρώ σε έργα

23/05/2019

Την Αδαμαντία Τζανετέα, Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας και υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλο με τον συνδυασμό «Νέα Πελοπόννησος» του Πέτρου Τατούλη φιλοξένησε η ιστοσελίδα μας, για μία συνέντευξη λίγες μέρες πριν την εκλογική διαδικασία της 26ης Μαΐου.

«Πάντα ήμουν, είμαι και θα είμαι δίπλα στους Λάκωνες», ανέφερε αρχικά η κα Τζανετέα η οποία λόγω της αλλαγής του εκλογικού νόμου, διεκδικεί πλέον την ψήφο με σταυρό των Λακώνων και τόνισε πως «αυτή η διαδικασία μας κάνει πιο δυνατούς».

Στη συνέχεια η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, μίλησε για το έργο που έχει επιτευχθεί στον νομό μας και όπως είπε έχει ξεπεράσει τα 370 εκατ. ευρώ. «Είναι ένα έργο το οποίο το βλέπουν οι πολίτες», σημείωσε χαρακτηριστικά. Ακολούθως η κα Τζανετέα, μίλησε για τον πολιτικό πολιτισμό που χρειάζεται να υπάρχει στην αυτοδικοίκηση και όπως τόνισε «δυστυχώς δεν το έχουμε δει, βλέπουμε μια συνεχή λάσπη. Με λάσπη πολιτεύονται, χωρίς πρόγραμμα. Είναι τραγικό να βλέπεις ανθρώπους να μην έχουν μία ιδέα, να μην έχουν να πουν μία πρόταση» και αναφερόμενη στη Λακωνία και στο ψηφοδέλτιο του κ. Νίκα τόνισε πως «είναι άνθρωποι τους οποίους γνωρίζω και δεν θέλω εγώ να κάνω αυτό που κάνουν οι ίδιοι. Κατηγορούν, η Ντία η Τζανετέα έχει φύγει από τη Νέα Δημοκρατία, η Ντία η Τζανετέα δεν είναι αγωνίστρια. Έχω καταγράψει χρόνια ένσημα, έχω προσφέρει τον εαυτό μου και στον χώρο της Ν.Δ. και στην αυτοδιοίκηση. Η αυτοδιοίκηση είναι αυτή που μου έχει δώσει δύναμη γιατί έχω κοντά μου τους πολίτες, και με στηρίζουν οι πολίτες απ΄ όλους τους χώρους. Και έτσι θα πρέπει να είναι η αυτοδιοίκηση».

Όσον αφορά στο οδικό δίκτυο της Λακωνίας, η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας υπογράμμισε πως «αν λέγαμε ότι τα έχουμε φτιάξει όλα δεν θα ήταν αλήθεια. Φτιάξαμε και συνεχίζουμε να φτιάχνουμε και να βελτιώνουμε. Έχουμε βελτιώσει περίπου το 70% του οδικού δικτύου», ενώ αμέσως μετά αναφέρθηκε στον δρόμο Σπάρτη - Γύθειο, καθώς και στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων από την Περιφέρεια.

Μιλώντας για το έργο της νέας εισόδου της Σπάρτης - επέκταση Λυκούργου, η κα Τζανετέα σημείωσε πως «είναι ένα μεγάλο έργο» και πως «θα χαρούμε πολύ, τέλος του 2019 να το παραδώσουμε». «Εκεί γίνεται ένας συγκοινωνιακός κόμβος. Θα είναι ο μοναδικός ίσως δρόμος και η μοναδική ευκαιρία να περνάμε και να βλέπουμε τον Ευρώτα», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας μάλιστα την ανάγκη αξιοποίησης του ιστορικού ποταμού, ενώ αναφερόμενη στο νέο αρχαιολογικό μουσείο Σπάρτης εξέφρασε την αισιοδοξία της γιατί όπως είπε «έχει μπει το νερό στο αυλάκι» για το θέμα αυτό και αναφέρθηκε στα βήματα που έχουν γίνει μέχρι στιγμής. Επίσης, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα αεροδρόμια στην Πελοπόννησο, ανέφερε για τον νομό μας πως «μπορεί να γίνει ένα low cost, μικρό αεροδρόμιο, για μικρές πτήσεις, το οποίο σίγουρα θα αξιοποιήσει και δώσει μια δυναμική στη Λακωνία»

Τέλος, η κα Τζανετέα ευχαρίστησε τους Λάκωνες συμπολίτες μας για τη στήριξη τους όλα αυτά τα χρόνια και τόνισε πως «η αγάπη των Λακώνων με δυναμώνει. Και την επόμενη μέρα θα συνεχίσουμε με όλους τους Λάκωνες μαζί, χωρίς διαχωριστικές γραμμές, γιατί η Λακωνία, ο τόπος μας και γενικότερα η χώρα μας, θέλει συνέργειες, συνεργασίες και ομαδικό πνεύμα γιατί τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα». 

Δείτε παρακάτω τη συνέντευξη