Νίκας: Μετά από 9 χρόνια τι έχει να προτείνει ο Τατούλης για τη Λακωνία; Τα πρότεινε και το 2010 και το 2014

23/05/2019

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα μας παραχώρησε ο Παναγιώτης Νίκας, Δήμαρχος Καλαμάτας, υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, επικεφαλής του συνδυασμού «Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο».

«Λυπάμαι για το γεγονός πως στην Πελοπόννησο δεν έχουν γίνει βήματα ανάπτυξης και προόδου» τόνισε αρχικά ο κ. Νίκας και ανέφερε μεταξύ άλλων για τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη «Ο αγώνας και η αγωνία του είναι να κρατηθεί στην εξουσία. Μετά από 9 χρόνια τι έχει να προτείνει για τη Λακωνία; Τα πρότεινε και το 2010 και το 2014».

«Δικαιούστε οι Λάκωνες μετά από 10 χρόνια κοροϊδίας να είσαστε καχύποπτοι», σημείωσε ο κ. Νίκας αναφορικά με το νέο αρχαιολογικό μουσείο και διάφορες εξαγγελίες έργων και πρόσθεσε: «Μόνο με το όνομα Σπάρτη, μόνο με αυτό το φοβερό brand name, θα μπορούσαν να προχωρήσουν πάρα πολλά θέματα εδώ, σημαντικά θέματα και η περιοχή να αναπτυχθεί. Η Σπάρτη δεν ανήκει στους Σπαρτιάτες, ανήκει στην παγκόσμια κοινότητα, είναι σύμβολο για όλο τον κόσμο».

«Εδώ και πάρα πολλά χρόνια καρκινοβατούμε στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων, η Πελοπόννησος έχει εξευτελιστεί σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης», τόνισε ο κ. Νίκας εξηγώντας τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν στον συγκεκριμένο τομέα και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο μείζον θέμα της διαχείρισης των υδάτων υπογραμμίζοντας την ανάγκη για λιμνοδεξαμενές, μικροφράγματα και αρδευτικά έργα.

Όσον αφορά στην τουριστική ανάπτυξη και προβολή της Πελοποννήσου ο κ. Νίκας ανέφερε πως «τα έσοδα στην Περιφέρεια από τον τουρισμό είναι 2,64% των γενικών εσόδων και οι τουρίστες που μπαίνουν στην Πελοπόννησο, από τα 33 εκατομμύρια, είναι 500.000» ενώ χαρακτήρισε «μπαρούφα» τη «Μυθική Πελοπόννησο» και είπε: «Είναι δυνατόν η Μυθική Πελοπόννησος να νικήσει το όνομα Σπάρτη, ή το όνομα Μυστράς ή το όνομα Μάνη, ή το όνομα Επίδαυρος, ή το όνομα Μυκήνες Είναι δυνατόν σε αυτά τα σύμβολα να επιβάλεις καπέλο;»

«Υπάρχουν πόλεις στο εξωτερικό, του μεγέθους της Σπάρτης, που έχουν ένα και δύο αεροδρόμια. Η βασική αρχή είναι όσα περισσότερα αεροδρόμια γίνουν τόσο καλύτερα. Αλλά πρέπει να ξέρουμε ότι κατασκευή αεροδρομίων πλέον δεν χρηματοδοτεί ούτε το Κράτος ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Το μεγάλο αεροδρόμιο, που θα είναι μετά το Ελ. Βενιζέλος, στο Καστέλι του Ηρακλείου Κρήτης χρηματοδοτείται με τη διαδικασία των ΣΔΙΤ», τόνισε στην ερώτηση αν μπορεί να η Λακωνία να αποκτήσει αεροδρόμιο και πρόσθεσε πως «είναι θέμα τεχνικό και επιστημονικό, το πώς μπορεί να προχωρήσει ένα αεροδρόμιο, όπως είναι το αεροδρόμιο της Σπάρτης, αλλά ας συμφωνήσουμε σε αυτό. Πρέπει να γίνει μία σχετική μελέτη και πρέπει να υπάρχει και εκδήλωση ενδιαφέροντος για αυτό. Εγώ σας λέω το εξής, ότι αυτό το περιουσιακό στοιχείο πρέπει να παραμείνει, είναι πολύτιμο, γιατί στο μέλλον το οποίο έρχεται, τα αεροδρόμια θα πολλαπλασιαστούν».

Σχετικά με τους οδικούς άξονες ο υποψήφιος Περιφερειάρχης σημείωσε πως ο δρόμος από τη Σπάρτη μέχρι το Γύθειο, τον Γερολιμένα, την Αρεόπολη, το Οίτυλο και την Καλαμάτα, έχει απόλυτη προτεραιότητα. «Πέρασαν δύο ΕΣΠΑ. Έχουμε το χειρότερο οδικό δίκτυο στην Πελοπόννησο σε σχέση με ολόκληρη την Ελλάδα» τόνισε.

«Θα συμβάλλω στη Λακωνία με έναν τέτοιο τρόπο ώστε όταν θα ξανάρχομαι, που δεν θα είμαι τίποτα, να υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι στην πλατεία και να λένε ΄΄Να ρε παιδί μου αυτός ο άνθρωπος προσπάθησε, άφησε κάτι πίσω του, διαχειρίστηκε τα χρήματά μας με έναν τρόπο ορθό΄΄», σημείωσε ο κ. Νίκας.


Δείτε παρακάτω τη συνέντευξη