Παναγιώτα Καράντζαλη: Πρέπει να ζωντανέψουμε τη Σπάρτη!

24/05/2019

Την Παναγιώτα Καράντζαλη - Παπασταθάκη - Σταθάκη, καθηγήτρια μουσικής - θεατρολόγο, υποψήφια δημοτική σύμβουλο με τον συνδυασμό «Ενωμένοι Πολίτες Δήμου Σπάρτης» του Σταύρου Αργειτάκου φιλοξένησε το στούντιο της apela.gr.

Η κα Καράντζαλη, θέλοντας να προσφέρει στον τομέα του πολιτισμού, συμμετέχει για πρώτη φορά στο αυτοδιοικητικό σκηνικό, μέσω του ψηφοδελτίου του κ. Αργειτάκου, για τον οποίο τόνισε πως είναι ο άνθρωπος ο οποίος έχει όραμα, στόχο, σκοπό και αποτέλεσμα. «Έχει καταγραφεί τι πρόσφερε ο συνδυασμός του Σταύρου Αργειτάκου σε 3,5 χρόνια. Έφτιαξε το υδραγωγικό σύστημα, τη Λεωνίδου, το Πάρκο Γουδέ, τρία μουσεία και οργάνωσε τη διοίκηση στο δήμο», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Η υποψήφια δημοτική σύμβουλος, αναφερόμενη στον αείμνηστο σύζυγό της Λεωνίδα Καράντζαλη ο οποίος είχε ασχοληθεί πολλά χρόνια με τα δημοτικά πράγματα της πόλης σημείωσε πως «Το κεφάλαιο Λεωνίδας Καράντζαλης είναι πολύ μεγάλο. Τα προηγούμενα χρόνια μέσα στην οικογένειά μας, η συμμετοχή, η αγωνία και η προσφορά των έργων του, ήταν σε καθημερινή βάση. Είχαμε ένα μεγάλο σχολείο μέσα στο σπίτι μας. Φυσικά αυτό το μεταλαμπάδευσε και στην κοινωνία και αυτό φαίνεται απ΄ όσα έχει κάνει και μνημονεύει ακόμα ο κόσμος».

«Το όραμα των Σπαρτιατών είναι φτιαχτεί το αρχαιολογικό μουσείο. Εάν φτιαχτεί και μείνει στείρο δεν έχει κανένα νόημα. Θα πρέπει να διαδραστεί, και όχι μόνο το μουσείο, οτιδήποτε έχει σχέση με τον πολιτισμό. Εάν δεν υπάρξουν εκδηλώσεις, βιωματικά εργαστήρια μέσα από τον χώρο της Παιδείας, και να συμβάλουν σε αυτό, να υπάρξει εξωστρέφεια, θα μείνει πάλι άγονο. Θα υπάρχει αυτή η εσωστρέφεια που υπάρχει μέχρι τώρα και έχουμε φτάσει σε μια τελματώδη κατάσταση», υπογράμμισε η κα Καράντζαλη, η οποία μίλησε επίσης για τα Παλαιολόγεια, τα δημοτικά μουσεία και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε, όπως είπε, να οδεύσουμε σε άρτια αποτελέσματα.

«Ο Πολιτισμός χρειάζεται τις νέες τεχνολογίες. Η Σπάρτη έχει τόσα παιδιά - αστέρια στην τεχνολογία, προγραμματιστές. Θα μπορούσαμε να τους αξιοποιήσουμε. Υπάρχει το έμψυχο υλικό στην πόλη μας και είναι ανεκμετάλλευτο. Αυτά τα παιδιά θα μπορούσαν να φτάσουν τη Σπάρτη στα πέρατα της γης», σημείωσε η κα Καράντζαλη, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε σε μια μεγάλη διεθνή γιορτή αφιερωμένη στις Θερμοπύλες και τον Λεωνίδα που λείπει από τη Σπάρτη και στην αλυσίδα Παιδεία, Πολιτισμός, Αθλητισμός, Τεχνολογία, Τουρισμός. «Πρέπει να ζωντανέψουμε την πόλη μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Δείτε παρακάτω τη συνέντευξη