Αποστολάκος: Ότι είναι νόμιμο δεν πάει να πει ότι είναι και ηθικό

24/05/2019

Τον Δημήτρη Αποστολάκο, Αντιδήμαρχο Σπάρτης - υπεύθυνο Οικονομικών και υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο στις προσεχείς εκλογές με τον συνδυασμό «Δημοτική Ενωτική Κίνηση Σπάρτης» του Βαγγέλη Βαλιώτη φιλοξένησε η ιστοσελίδα μας.

«Εγώ προσωπικά υπηρετώ την τοπική αυτοδιοίκηση πάνω από 20 χρόνια. Σε αυτή την πενταετία, φτάσαμε στο απόγειο της οικονομικής κρίσης και ένα αποτέλεσμα αυτής ήταν να επηρεαστεί και η τοπική αυτοδιοίκηση. Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε τον δήμο δυνατό. Θεωρώ ότι τον κρατήσαμε, αυτό δείχνουν τα οικονομικά στοιχεία», σημείωσε αρχικά ο κ. Αποστολάκος και ανέλυσε τις κινήσεις της δημοτικής αρχής πάνω σε αυτό το ζήτημα.

«Τα έργα τα οποία θα φέρουν την ανάπτυξη στην πόλη της Σπάρτης και των Δημοτικών Ενοτήτων δεν μπορούν να γίνουν από τις τακτικές χρηματοδοτήσεις οι οποίες έρχονται από το κράτος. Αυτή η ανάπτυξη θα έρθει από αυτό που κάναμε τόσα χρόνια. Τόσα χρόνια έγιναν μελέτες για να μπορέσουμε να φέρουμε τις χρηματοδοτήσεις. Φέραμε 32 εκατ. ευρώ. Είναι έργα που έχουν ενταχθεί, τα οποία, είτε ορισμένα απ΄ αυτά έχουν δημοπρατηθεί και είναι σε εξέλιξη, είτε άλλα έχουν δημοπρατηθεί και δεν έχουν ξεκινήσει, είτε άλλα θα δημοπρατηθούν. Θεωρώ ότι όλα αυτά τα οποία έχουν προγραμματιστεί, και με το αρχαιολογικό μουσείο το οποία θεωρώ ότι θα προχωρήσει, σίγουρα θα αλλάξουμε τη μορφή της πόλης. Και έχουμε εξασφαλίσει χρηματοδοτήσεις για δημοτικές ενότητες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Αποστολάκος σχετικά με τα έργα, ο οποίος στη συνέχεια μίλησε εκτενώς για τον Μυστρά και το τι πρόκειται να υλοποιηθεί εκεί τα επόμενα χρόνια.

«Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι πρέπει να υπάρχουν συγκλίσεις, συνεργασίες. Συνεργασίες με όλες τις παρατάξεις. Ας ξεφύγουμε από τη μιζέρια την πολιτική. Ας αλλάξουμε την πολιτική μας κουλτούρα για να μπορέσουμε να προσφέρουμε κάτι καλό για τον δήμο μας», τόνισε ο Αντιδήμαρχος Σπάρτης για το θέμα του Κλεισθένη.

«Καλούμε την Παρασκευή στις 9:15 τους συνδημότες να έρθουν στο πάρκο του OTE εκεί που θα γίνει η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Βαγγέλη Βαλιώτη του Δημάρχου της πόλης, τον οποίον ορισμένοι δεν άφησαν, και εδώ μπαίνει ο πολιτικός πολιτισμός, να μιλήσει στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης. Αυτό ο κόσμος το κρίνει. Εμείς την περασμένη προεκλογική περίοδο πήγαμε Πέμπτη και μιλήσαμε και αφήσαμε για τον τότε Δήμαρχο την Παρασκευή. Αυτό είθισται και θα πω κάτι το οποίο το έχω ξαναπεί, ότι είναι νόμιμο δεν πάει να πει ότι είναι και ηθικό» ανέφερε ο κ. Αποστολάκος και πρόσθεσε: «Θέλω οι συνδημότες και οι συνδημότισσες να στηρίξουν τη Δημοτική Ενωτική Κίνηση. Έχουμε κάνει πολλά, θα κάνουμε πολλά υλοποιώντας αυτά τα οποία που έχουμε προγραμματίσει. Κοιτάμε τον κόσμο στα μάτια, δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν. Ζητάμε την ψήφο του κόσμου για έναν δήμο αντάξιο του ονόματός του».


Δείτε παρακάτω τη συνέντευξη