Βαλιώτης: Σχεδιάσαμε και ολοκληρώνουμε έργα - Οι άλλες παρατάξεις να ξεκαθαρίσουν τι πόλη θέλουν!

24/05/2019

Τον Βαγγέλη Βαλιώτη, Δήμαρχο Σπάρτης, εκ νέου υποψήφιο και επικεφαλής του συνδυασμού «Δημοτική Ενωτική Κίνηση Σπάρτης» φιλοξένησε το στούντιό μας για μία συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης, λίγες μέρες πριν την εκλογική αναμέτρηση της 26ης Μαΐου.

«Ευελπιστούμε ότι η Δημοτική Ενωτική Κίνηση Σπάρτης θα είναι η παράταξη η οποία θα έχει το μεγάλο ποσοστό για να μπορέσει να κυβερνήσει και να υλοποιήσει το πρόγραμμά της και όλα αυτά που έχει δρομολογήσει για την επόμενη τετραετία. Είμαστε σίγουροι και πιστεύουμε στην κρίση των δημοτών» τόνισε αρχικά ο κ. Βαλιώτης.

«Οι άλλες παρατάξεις να ξεκαθαρίσουν τι πόλη θέλουν και τι προοπτική πρέπει να δώσουν στην πόλη», σημείωσε, και στη συνέχεια αναφέρθηκε εκτενώς στη μελέτη ανάπλασης του κέντρου της Σπάρτης και στο Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου. Όσον αφορά στη διαχείριση των απορριμμάτων, τόνισε πως «με αυτό το εγχείρημα είμαι ικανοποιημένος γιατί πρωτοστατήσαμε. Είναι νόμος του κράτους, είναι επιταγή της Ε.Ε. και εκεί θα πορευθούμε. Περιμένω τις άλλες παρατάξεις να μας πουν τι θα κάνουν».

Ακολούθως ο κ. Βαλιώτης μίλησε για τους αθλητικούς χώρους του Δήμου Σπάρτης, εξηγώντας πως έχει η κατάσταση με το Δημοτικό Στάδιο και εκφράζοντας τη θέληση να υπάρξει κάπου αλλού ένα τέτοιο στάδιο, ενώ στη συνέχεια υπογράμμισε πως «έχουμε εξελίξεις, έχουμε δρομολογήσει και είναι σε εφαρμογή το Κολυμβητήριο να γίνει Κλειστό» και παράλληλα αναφέρθηκε στην ενεργειακή αναβάθμιση του Κλειστού Δημοτικού Γυμναστηρίου Σπάρτης και στους αθλητικούς χώρους των σχολείων. «Έχουμε κάνει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τα παιδιά μας» σημείωσε.

Μιλώντας για θέματα της καθημερινότητας ο κ. Βαλιώτης αναφέρθηκε στην αγροτική οδοποιία και στην ύδρευση που σε αυτά τα ζητήματα, όπως είπε, «αντιμετωπίσαμε την κατάσταση καλύτερα από την προηγούμενη δημοτική αρχή» και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αστική συγκοινωνία τονίζοντας πως έχει κάνει σχετικές συζητήσεις με το ΚΤΕΛ. Όσον αφορά στον τουρισμό, ο επικεφαλής της «Δημοτικής Ενωτικής Κίνησης», μίλησε μεταξύ άλλων για τις διεθνείς εκθέσεις που μετείχε ο δήμος και την αύξηση της επισκεψιμότητας, το Σπάρταθλον που όπως είπε, «το αναδείξαμε μέσω της ΕΡΤ σε όλη την Ελλάδα και σε όλο το εξωτερικό», το Spartan Race που «απευθύνεται σε 5 εκατ. ανθρώπους του συγκεκριμένου αθλητικού δρώμενου» και το θεματικό πάρκο «Spartapolis».

«Οι δημότες καθαρά και με ξάστερο μυαλό έχουν να επιλέξουν. Τη δημοτική αρχή που έκατσε και σχεδίασε και ολοκληρώνει έργα ή μια δημοτική αρχή η οποία είχε κλειστή την πόρτα, είχε μια αυταρχικότητα και δεν μπορούσε να παρέμβει κανείς στους σχεδιασμούς της», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Βαλιώτης.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τι θέλει να υλοποιήσει ο Βαγγέλης Βαλιώτης αν εκλεγεί Δήμαρχος στις προσεχείς εκλογές