Δούκας: Πρέπει να φέρουμε επενδυτές και επενδύσεις στη Σπάρτη - Δείτε τι θα κάνει αν εκλεγεί

24/05/2019

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα μας παραχώρησε ο Πέτρος Δούκας, υποψήφιος Δήμαρχος Σπάρτης, επικεφαλής του συνδυασμού «Σπάρτης - Δήμος που μας αξίΖΕΙ».

«Βάζω όλες τις δουλειές μου στο πλάι για να υπηρετήσω αυτή τη σπουδαία ιδέα που λέγεται Σπάρτη. Θέλουμε να αναβαθμίσουμε τα πάντα, πρέπει να την κάνουμε πιο όμορφη, πιο καλαίσθητη, να έρχεται κάποιος και να νιώθει αυτό το δέος, να λέει σε τι φοβερή ιστορική πόλη έρχομαι. Πρέπει να πείσουμε τα Σπαρτιατόπουλα να μένουνε στη Σπάρτη. Πρέπει να έχουμε θέσεις εργασίας. Για να έχουμε, πρέπει να φέρουμε επενδυτές και επενδύσεις. Θα νιώσουμε ότι έχουμε πετύχει κάτι, αν όλοι οι Σπαρτιάτες νιώθουν ότι συμμετέχουν. Όλοι που μπορούν να προσφέρουν και έχουν όρεξη να κάνουν κάτι, να τους βοηθήσω, να μας βοηθήσουν», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Δούκας.

Ακολούθως ο υποψήφιος Δήμαρχος Σπάρτης μίλησε για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου, την Αρχαία Σπάρτη, τις πεζοδρομήσεις που όπως είπε «πάνε να γίνουν χωρίς Master Plan», την αστική συγκοινωνία, την «ευφυή γεωργία» και ανέλυσε τι θεωρεί ο ίδιος ως «έξυπνη πόλη». Σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων τόνισε μεταξύ άλλων πως «Βλέπουμε χάος, τενεκέδες το βράδυ, περπατάς και πρέπει να κάνεις σλάλομ για να φτάσεις στον προορισμό σου. Μπορεί η ιδέα να ήταν φιλότιμη και ευρηματική στον καιρό της. Τώρα όμως φαίνεται ότι αυτή η λύση δεν περπατάει. Τη δοκιμάσαμε, να βρούμε κάτι άλλο πιο έξυπνο».

«Θα επιδιώξουμε συνεργασία και με ανθρώπους που ήταν εντελώς απέναντί μας στα θέματα τα δημοτικά. Τους θεωρώ άξιους και ικανούς και εφόσον έχουμε κοινούς στόχους και εμείς δεν έχουμε κρυφή ατζέντα, δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε» είπε ο κ. Δούκας και πρόσθεσε πως «δεν έρχομαι εδώ για να κατσικωθώ 200 χρόνια, ούτε είμαι επαγγελματίας δήμαρχος. Σε αυτή την πόλη μπορώ να προσφέρω κάποια πράγματα από αυτά τα οποία έχω ζήσει και έχω γνωρίσει και έχω εμπειρίες στη διεθνή κοινότητα. Για 4 χρόνια, αυτές τις δυνάμεις και εμπειρίες που έχω και ότι κονέ έχω, θα το φέρω στην πόλη την οποία κατάγομαι. Θα τα βάλουμε όλα εμπρός, πολλά απ΄ αυτά θα τα τελειώσουμε σε αυτά τα 4 χρόνια και μαζί παρέα θα βρούμε τον διάδοχο, δεν θα τον χρίσω εγώ».

Τέλος, ο κ. Δούκας χαρακτήρισε εξαιρετικό το επιτελείο του που έχει όρεξη να δουλέψει και να αλλάξει τα πράγματα και ανέφερε: «Οι προθέσεις μαζί μας είναι αγαθές και θέλουμε να νιώσετε όλοι ότι είστε μιας μορφής αντιδήμαρχοι. Ελάτε δίπλα μας, η αγκαλιά μας είναι μεγάλη, θα μπορέσουμε να πετύχουμε παρέα πολλά περισσότερα απ΄ ότι θα πετυχαίναμε μόνοι μας».


Δείτε στο παρακάτω βίντεο τι θα κάνει στον Δήμο Σπάρτης ο Πέτρος Δούκας εάν εκλεγεί