Αδαμαντία (Ντία) Τζανετέα
Βιογραφικό
Γεννήθηκε   στη  Σπάρτη και διαμένει  στη  Σπάρτη.

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ  ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Είναι  έγγαμη με τον Παναγιώτη  Παπαλεξανδράκο  , γιατρό  αλλεργιολόγο, ταξίαρχο του υγειονομικού της Ελληνικής Αστυνομίας και έχουν ένα γιο.

ΣΠΟΥΔΕΣ
Πτυχιούχος ιταλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας
Πτυχιούχος  ελληνικής Φιλολογίας    του τμήματος Αρχαιολογικού -Ιστορικού του Πανεπιστημίου Αθηνών
Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: Διορίστηκε το 1989  στο 2ο  Γυμνάσιο  Γυθείου .Συνεργάστηκε  με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, τις μαθητικές κοινότητες  και συμμετείχε  σε πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Συμμετείχε ως εκπαιδεύτρια-συντονίστρια  σε σεμινάρια Αγωγής Υγείας
Έχει οργανική θέση στο 1ο ΕΠΑΛ  Σπάρτης
Ξένες  Γλώσσες: Αγγλικά, Ιταλικά, Ισπανικά

-  Εκλέχθηκε Νομαρχιακή Σύμβουλος για πρώτη φορά το 1994 και  διετέλεσε Αντινομάρχης υπεύθυνη για θέματα Πολιτισμού, Παιδείας, Τουρισμού, Νεολαίας, Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής.

-  Διετέλεσε  Πρόεδρος  του Οργανισμού  Πολιτιστικής  Ανάπτυξης  του  Νομού  Λακωνίας [ΟΠΑΝΑΛ] και έχει  επιδείξει  μεγάλη  δραστηριότητα  σε  μια  προσπάθεια  για  αναβάθμιση της πολιτιστικής ζωής  του  τόπου.

-  Διοργάνωσε τα ΕΥΡΩΤΕΙΑ ,εκδηλώσεις ανάδειξης του ιστορικού ποταμού και ευαισθητοποίησης για την προστασία του περιβάλλοντος με τη συμμετοχή των μαθητικών κοινοτήτων και τη δημιουργία  Λευκώματος,  τα ΚΑΣΤΡΕΙΑ, δημιούργησε DVD για τα μοναστήρια της Λακωνίας και συνετέλεσε στη συμμετοχή του ΟΠΑΝΑΛ σε πλήθος εκδηλώσεων, συνεδρίων και εκπαιδευτικών ανταλλαγών σε συνεργασία  με τη Γραμματεία απόδημου ελληνισμού.


-  Διετέλεσε μέλος στην Επιτροπή των Περιφερειών στο Ευρωπαϊκό Κογκρέσο.

-  Ήταν εκλεγμένο  μέλος στην  ΕΝΑΕ

-  Διετέλεσε  μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας.

-  Το 2007 συμμετείχε στις εθνικές εκλογές ,ως υποψήφια βουλευτής

-  Το 2010 συμμετείχε στις Περιφερειακές εκλογές με τον συνδυασμό ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ του Πέτρου Τατούλη και επανεκλέγη το 2014 με τον ίδιο συνδυασμό.

Ως Αντιπεριφερειάρχης παρουσίασε εξαιρετικό έργο τόσο στη λειτουργία όσο και στο συντονισμό των υπηρεσιών στα πλαίσια του νέου θεσμού του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ. Σε αγαστή συνεργασία με όλους τους συναρμοδίους  φορείς προώθησε αποτελεσματικά την πορεία των μεγάλων τεχνικών έργων και επέδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία στο κοινωφελές έργο της περιφέρειας.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ  ΔΡΑΣΗ
-  Είναι ιδρύτρια και διετέλεσε επί χρόνια πρόεδρος του Συλλόγου Νέα Κίνηση Γυναικών Λακωνίας "Οι Σπαρτιάτισσες" ενός πολιτιστικού συλλόγου με μεγάλη δραστηριότητα στα πολιτιστικά δρώμενα του Νομού Λακωνίας.
-  Είναι μέλος του Συνδέσμου Φιλολόγων
-  Είναι μέλος της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης
-  Είναι από τα ιδρυτικά μέλη του φιλοσοφικού ινστιτούτου Χείλων ο Λακεδαιμόνιος.
-  Έχει συμβάλλει στην ίδρυση και την στήριξη πολλών γυναικείων συλλόγων στο νομό.
-  Τιμήθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιο με τον Μεγαλόσταυρο της Χιλιετηρίδος του Οσίου Νίκωνος, που αποτελεί την ύψιστη τιμητική διάκριση της Ι. Μητροπόλεως μαζί με τον δίκαιο έπαινο της τοπικής Εκκλησίας για την προσφορά και την στήριξή της στο έργο της.
-  Το Ινστιτούτο "Όμοιοι της Μάνης" την ανακήρυξε ως επίτιμο μέλος του Ινστιτούτου ως επιβράβευση του δυναμικού και ουσιαστικού έργου της κ. Τζανετέα στη Λακωνία και ιδιαίτερα στη Μάνη, αλλά και την ανέφελο και σεμνή παρουσία της κατά την πολυετή ενασχόλησή της με τα κοινά.


Δείτε εδώ την συνέντευξη στην APELA.gr  και  SUPER tv  στις 08/03/2019
6932472003 - 6984603898
Αδαμαντία Τζανετέα
Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Λακωνίας
με τον Πέτρο Τατούλη
Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Λακωνίας